Autorităţile din Chicago se pregătesc să îl dea în judecată pe actorul Jussie Smollett pentru că a refuzat să achite costurile anchetei care au vizat presupusul atac homofob şi rasist care l-a avut protagonist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorului, cunoscut din serialul „Empire”, îi sunt ceruţi 130.000 de dolari.

La finalul lunii martie, procurorii au renunţat la toate cele 16 capete de acuzare împotriva lui Smollett, fapt care a stârnit nemulţumirea inclusiv a primarului oraşului Chicago, Rahm Emanuel, şi a preşedintelui american Donald Trump.

Două zile mai târziu, Departamentul Juridic i-a trimis lui Smollett o factură cu valoarea de 130.106 dolari şi i-a dat un termen de plată de o săptămână. Termenul a expirat joi, iar autorităţile au emis un comunicat în care au anunţat că pregătesc un proces în acest caz, scrie Variety.

„Domnul Smollett a refuzat să ramburseze oraşului Chicago costurile pentru timpul suplimentar petrecut de poliţişti pentru investigarea declaraţiei lui false din 29 ianuarie 2019. Departamentul Juridic pregăteşte acum o plângere civilă care va fi depusă la curtea din Cook County (...) Departmentul Juridic va iniţia un proces în viitorul apropiat”.

Smollett a pledat „nevinovat” pentru toate cele 16 capete de acuzare pentru comportament turbulent şi pentru că a minţit poliţia şi a fost achitat.

Pe 29 ianuarie, el a declarat poliţiei că a fost atacat de doi bărbaţi, care i-au strigat injurii homofobe şi rasiste, l-au stropit cu o substanţă necunoscută şi i-au pus un ştreang în jurul gâtului.

Jussie Smollett, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut în februarie de poliţia din Chicago, sub suspiciunea că şi-a înscenat atacul, şi eliberat după ce a plătit o cauţiune de 100.000 de dolari. 

Cazul a fost prezentat în faţa juraţilor, biroul procuraturii a spus că este de partea anchetei poliţiei, dar a considerat că acest caz nu este suficient de serios ca Smollett să facă închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.