Cinci lei africani au evadat, miercuri, din adăposturile lor de la Grădina Zoologică Taronga din Sydney, declanşând o închidere de urgenţă, în timp ce poliţia şi personalul specializat lucrau pentru a-i strânge, transmite Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alarmele au răsunat în toată grădina zoologică, o atracţie turistică închisă publicului în acel moment, înainte ca leii să fie găsiţi şi readuşi în incinta lor. 

Directorul executiv al grădinii zoologice, Simon Duffy, a declarat reporterilor că unul dintre pui a trebuit să fie tranchilizat.  

"Acesta este un incident semnificativ şi o analiză completă este în curs de desfăşurare pentru a determina cum au reuşit leii să scape din adăpostul lor principal", a spus el.  

"Nu avem detalii exacte despre cum şi de ce s-a întâmplat acest lucru", a adăugat directorul.  

Grădina zoologică Taronga, situată într-o zonă bogată şi plină de verdeaţă, cu vedere spre faimoasa Operă din Sydney, a anunţat că se va deschide în mod normal mai târziu astăzi.  

Îngrijitorii de la grădina zoologică au fost văzuţi verificând gardurile din adăpostul leilor pentru a vedea dacă nu au fost deteriorate.  

Un leu african mascul adult poate cântări până la 250 de kilograme, în timp ce femelele pot ajunge la 180 de kilograme. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.