Atacul care a avut loc pe 22 mai la concertul cântăreţei americane Ariana Grande, la Manchester Arena, va fi amintit prin evenimente muzicale, la împlinirea unui an de la tragedie, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Richard Leese, preşedintele consiliului oraşului Manchester, a spus că este „potrivit” ca împlinirea unui an de la această tragedie să fie marcată prin muzică.

Leese a spus că muzica este în „sufletul oraşului Manchester” şi acest lucru a fost demonstrat în ceea ce a urmat atacului. La câteva zile după tragedie, mulţimea prezentă în Manchester a cântat melodia „Don't Look Back In Anger” a trupei Oasis.

„Să ne unim din nou prin cântec va demonstra acel sentiment extraordinar de comuniune. Este un mod potrivit pentru a îi omagia pe acei oameni care au mers entuziasmaţi la un concert, dar nu s-au mai întors, şi pe cei ale căror vieţi au fost schimbate pentru totdeauna”, a spus Leese. 

Evenimentul „Manchester Together - With One Voice” (Manchester împreună – cu o singură voce) va avea loc marţi, 22 mai, urmând ca la acesta să participe coruri din oraş, dar şi din afara oraşului.

În ultima jumătate de oră, persoanele prezente la eveniment vor cânta împreună, iar momentul va fi transmis în direct de BBC Radio Manchester.

Un alt eveniment, intitulat „There Is A Light” (Există o lumină), se va desfăşura în perioada 22 – 26 mai. Versuri ale unor melodii vor fi proiectate pe Biserica St. Ann şi în alte părţi din Piaţa St. Ann.

Familiile celor 22 de victime care şi-au pierdut viaţa în acea tragedie au fost invitate să selecteze versurile. Membrii publicului pot face sugestii, de asemenea, pe internet. 

O ceremonie de comemorare pentru a marca împlinirea unui an de la acest atac va avea loc pe 22 mai la Catedrala din Manchester. La aceasta va participa o congregaţie invitată. 

Ceremonia va fi proiectată pentru public în Cathedral Gardens, la Catedrala din York, la Catedrala Metropolitană din Liverpool şi la Catedrala oraşului Glasgow.

Atacul sinucigaş al lui Salman Abedi a avut loc pe 22 mai 2017, în mijlocul mulţimii care părăsea un concert al cântăreţei americane Ariana Grande. Acest atac s-a soldat cu 22 de morţi şi cu sute de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.