Programul special AFF New Media Dome oferă, în perioada 9-16 octombrie, o experienţă inedită cross-media 360 de grade, la Sibiu, singurul loc din ţară unde se pot vedea proiecţii în format fulldome.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimii ani, producţia de film pentru formatul dome s-a dezvoltat şi s-a diversificat.

Astra Film Festival aduce un program curatoriat, cu cele mai bune producţii de gen realizate în ultimii doi ani.

Proiecţiile vor fi zilnic, ultima de la ora 22.00, anunţă organizatorii. 

Elevii de toate vârstele, însoţiţi de profesorii lor, sunt aşteptaţi la Astra Film Junior, programul de educaţie prin film documentar, unic în România, care înregistrează an de an cifre impresionante de participanţi. Iar ceea ce îl transformă cu adevărat într-un festival unic este prezenţa la Sibiu a cinematograful viitorului, cu un program de filme proiectate în cinema-dom 360 grade şi seria de proiecţii imersive din cadrul Astra Film New Media.

Pe parcursul festivalului sunt programate sute de evenimente: proiecţii însoţite de discuţii cu regizorii şi, în unele cazuri, cu personajele din filme, întâlniri cu nume importante din cinematografie, programe speciale pentru cineaşti, networking internaţional, lansări, premiere naţionale şi mondiale.

Din programul AFF New Media

Spectatorii vor putea călători de la microcosmos la macrocosmos, de la microscopic la celest, pe ritmuri de muzică electronică şi jazz („Black Mantis” - Marea Britanie, 2021). Sau călătoria spirituală unică, declanşată de o doză de ayahuasca („Ayahuasca, Kosmik journey” - Franţa, Luxemburg, 2019 - film selectat la prestigiosul Tribeca Film Festival în 2019), ori povestea călătoriei fără sfârşit a celor două sonde spaţiale Voyager, care poartă cu ele mesajul interstelar trimis de pe Pământ către eventuale civilizaţii extraterestre („Voyager: o călătorie fără sfârşit”, Ucraina, 2019).

Publicul va fi atras într-o experienţă hipnotică şi captivantă unde întrebările sunt ridicate subtil, cu fantezie şi lirism („Nu înţeleg” - Spania, 2022), într-un festin vizual care uimeşte prin conexiunea instantanee cu cerul şi natura, prin intermediul muzicii („Piano Under the Stars” - Chile, Spania, 2020), sau direct în misterele Universului, aşa cum sunt ele relevate de oamenii de de ştiinţă de la cel mai mare radiotelescop din lume, împreună cu poporul Yamaji - pe al cărui pământ este construit telescopul („Visând la stele” - Australia, 2021).

Vor fi proiecţii cu dedicaţie specială şi pentru spectatorii mai tineri, chemaţi să afle curiozităţi şi explicaţii despre lumină şi felul în care o percepem, într-o experienţă inedită fulldome („Într-o călătorie cu lumina” - Spania, 2020), tradiţii şi metode ştiinţifice desprinse dintr-o călătorie pe urmele Căpitanului Cook şi ale exploratorului olandez Abel Tasman („Navigatorii Lala Rolls” - Noua Zeelandă, 2021), povestea anotimpurilor, cu un puternic caracter educaţional („Globul magic - o poveste a anotimpurilor” - Polonia, 2020) sau „Legenda recifului fermecat” - Germania, 2021, filmul de aventuri de văzut împreună cu întreaga familie.

În seara de sâmbătă, 15 octombrie, este programată Gala de decernare a premiilor, care reuneşte toate personalităţile prezente la Festival într-un spectacol vizual original, în ambianţa Sălii Thalia din Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.