Prima ediţie a Analogue Festival va avea loc ȋntre 2 şi 4 septembrie 2022, pe Platoul Făget din Mioveni (judeţul Argeş), unde sunt programate 16 concerte live, petreceri, activităţi şi ateliere, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul are loc pe parcursul a trei zile şi propune, pe lângă concertele deja anunţate, diferite activităţi şi ateliere, de la ridicări cu balonul cu aer cald, la ateliere de dans şi de pictură pentru copii şi adolescenţi, degustări de vinuri, petreceri şi multe altele.

Accesul la festival se va face vineri de la ora 14.00, şi sȃmbătă şi duminică, de la ora 12.00, permiţȃndu-le participanţilor la eveniment să se bucure cȃt mai mult de activităţile pregătite pentru ei.

„Am urmărit în această primă ediţie a Analogue Festival să oferim oamenilor o experienţă diferită, nu doar din punct de vedere muzical, ci şi în ce priveşte activităţile pe care le-am pregătit. Avem în line-up artişti de top, care au performat pe cele mai importante scene internaţionale, de la Glastonbury la Untold, dar avem, în egală măsură, şi o scenă secundară dedicată tinerilor artişti, aflaţi la început de drum, precum şi o serie de activităţi pe teme actuale, importante, legate de mediu şi sustenabilitate. Unul din lucrurile în care credem este că noi, ca organizatori de evenimente, avem obligaţia şi în acelaşi timp oportunitatea de a pune în discuţie subiecte care contează. O facem într-un limbaj artistic şi într-un cadru lejer, dar mi-ar plăcea să cred că mesajul festivalului va trece dincolo de aceste lucruri şi va rezona în timp cu toţi cei care participă”, a declarat Alin Călinescu, managerul festivalului Analogue.

Scena principală


Line-up-ul este compus din nume mari ale scenei muzicale internaţionale, cum sunt Asaf Avidan, Morcheeba, Jesse Ware sau JP Cooper, alături de muzicieni din România, cum sunt B.U.G. Mafia, Subcarpaţi, Zdob şi Zdub, Moonlight Breakfast, The Motans, Irina Rimes şi mulţi alţii. Concertele ȋncep vineri de la 18:00,  sȃmbătă, de la 17:30 şi duminică, de la 16:00.

A doua scenă
Cea de-a doua scenă a festivalului va fi dedicată tinerilor artişti locali (debutanţi, trupe, solişti, performeri, DJs amatori), din zona de muzică indie/pop/rock, hip-hop sau muzică electronică, care vor avea un spaţiu dedicat în cadrul festivalului, pe un pupitru pus la dispoziţie de Red Bull. Fiecare artist va avea alocat un interval de 20-30 de minute ȋn timpul zilei. Analogue Festival a lansat un Open Call pentru a selecta artişti talentaţi aflaţi la început de drum.

Scena #MuzicaAia 
Partenerul media principal al festivalului, Radio ZU, prezintă la această primă ediţie a Analogue Festival #MuzicaAia stage, powered by DJ Raz şi DJ Bogdan Popoviciu. #MuzicaAia este un concept original Radio ZU care include melodii din toate genurile muzicale şi pentru toate gusturile.

Escape into sustainability
Pentru prima dată la un festival din Romȃnia, compania La Fȃntȃna pune la dispoziţia tuturor participanţilor, ȋn mod gratuit, apă filtrată cu sistemul Systemath by La Fȃntȃna, o tehnologie performantă de filtrare ce imită ciclul natural al purificării apei.
Ȋn plus, Analogue devine şi mai prietenos cu mediul şi anunţă colaborarea cu Ză Kup, care implică folosirea paharelor reutilizabile special concepute pentru evenimente, care vor putea fi refolosite la diverşii vendori de băuturi din festival.

Escape into the air
Participanţii la festival vor avea ocazia să admire peisajul spectaculos al zonei de la ȋnălţimea balonului cu aer cald. De sus se vor putea admira zona ȋmpădurită de pe malul rȃului Doamnei, oraşul Mioveni, satele pitoreşti din jur, iar spre nord, Subcarpaţii de curbură. O ridicare cu balonul durează aproximativ 10 minute şi va fi ocazia pentru momente foto unice. Activitatea este susţinută de Vectrum Solutions.

Escape into nature & arts
Mai multe ateliere interactive pentru copii şi adolescenţi pe teme de sustenabilitate şi artă vor avea loc pe timp de zi ȋn mai multe zone ale festivalului. Printre acestea, work-shop-ul de ecoturism „Pădurile şi importanţa lor” şi un atelier de pictură ȋn care tinerii sunt ȋncurajaţi să-şi exprime emoţiile prin imagini, cu ajutorul formelor şi culorilor. De asemenea, organizatorii pregătesc şi un work-shop de dans modern care urmăreşte să ȋi determine pe tinerii între 14 şi 18 ani să se conecteze cu propriile corpuri şi să descopere dansul afro-house.

Escape into digital
George, primul banking inteligent, Inovaţie BCR a pregătit un spaţiu de relaxare şi creativitate, avȃnd ȋn centru instalaţia digitală George loves. Participanţii vor putea surprinde momente şi posta o poză/story/tik-tok sau reel cu instalaţia şi unul dintre tricourile George puse la bătaie va putea fi al lor.
#TogetherWeCan
Vodafone este partener de conectare la Analogue Festival. Organizatorii festivalului contează pe Vodafone GigaNetwork 5G şi FIBRĂ pentru o conexiune de încredere la internet, astfel încât să le poată oferi participanţilor o experienţă cât mai plăcută pe toată durata evenimentului. Totodată, clientii Vodafone primesc reduceri la achiziţia de abonamente la festival, dar şi la produsele şi serviciile partenerilor săi din programul de loialitate Vodafone Happy, disponibil în aplicaţia My Vodafone. Nu în ultimul rând, pe parcursul celor trei zile de festival, Vodafone va fi prezent cu surprize pentru toţi participanţii.

Escape into fun
Una dintre cele mai vizitate zone din festival va fi, cu siguranţă, zona de food & drinks, unde se regăsesc food trucks pentru toate gusturile, dar şi Caravana Aperol (lounge, games & fun), zona Tanqueray (Gin bar, zonă de relaxare) sau zona Johnny Walker (maşină cu DJ, lounge area, photo corner).
Participanţii sunt invitaţi şi la Pepsi Taste Challenge unde vor degusta două băuturi pe bază de cola şi vor lăsa gustul să decidă care este mai potrivită pentru ei. Compania Beciul Domnesc va pune la dispoziţia vizitatorilor o selecţie a celor mai iubite vinuri din portofoliul propriu, o zonă de relaxare dedicată, dar şi sesiuni zilnice de degustare de vin. Evident, va fi şi cea mai FUN! cafea, KAFUNE, cu reţete pentru toate gusturile. Ȋn plus, pentru a capta trăirile şi emoţiile în videoclipuri, cornerul Natisan va întâmpina participanţii cu Video Booth 360°.

Analogue este un festival care îmbină natura cu muzica şi care aduce în discuţie problematici actuale precum sustenabilitatea, limitele digitalului şi relaţiile interumane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.