Un grup de artizani din localitatea mexicană Etzatlán din statul Jalisco a ţesut cel mai mare umbrar croşetat din lume, recunoscut de Guinness World Records.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a reuşi această performanţă, 199 de femei şi un bărbat din localitate au lucrat împreună la ţesătura de 2.832 de metri pătraţi.

Aceste 200 de persoane au muncit timp de opt luni, pe parcursul a 24.744 de ore, pentru a elabora mai mult de opt mii de piese, care au fost unite ulterior.  

Piesele au fost montate sub forma unei cruci pe patru străzi principale din centrul Etzatlán. În total, lucrarea cântăreşte 842 de kilograme şi montajul a necesitat 16 ore.

Fiecare dintre cele opt mii de piese hexagonale care formează umbrarul a fost fabricată din rafie, material sintetic, de diferite culori.

Ideea de a ţese acest umbrar enorm şi colorat a fost a Maríei Concepción Siordia Godinez şi a fiicei ei, Lorena Ron, şi este dedicat memoriei Señor de la Misericordia, protectorul localităţii.

Recordul care trebuia doborât era de 1.000 de metri pătraţi de material ţesut. Statul mexican Jalisco a obţinut până în prezent 18 recorduri Guinness.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.