Artistul stradal Banksy a anunţat că a fost forţat să-şi deschidă propriul magazin de produse de uz casnic ca urmare a unei dispute legale în care este implicată o companie care produce felicitări, scrie presa britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul magazin, numit Gross Domestic Product, a fost deschis într-un fost magazin de covoare şi va vinde o gamă de mărfuri "nefolositoare şi ofensatoare" create de artist. 

"Acest magazin este doar pentru expunere. Deschid astăzi un magazin (deşi uşile nu se deschid). Este în Croydon. Probabil că se vede cel mai bine noaptea", a scris artistul pe Instagram. 

Într-un comunicat, Banksy a motivat gestul: este "probabil ultimul motiv poetic de a face vreodată artă". 

El a mai spus: "O companie care produce felicitări contestă marca pe care o deţin şi încearcă să ia în custodie numele meu pentru a putea să vândă în mod legal lucrări false de Banksy". 

"Cred că se bazează pe faptul că nu voi apărea la tribunal pentru a mă apăra". 

Identitatea lui Banksy este un mister bine păstrat de la începutul anilor 1990. Se cunoaşte naţionalitatea sa (britanic), oraşul natal (Bristol), pagina de Instagram cu 5,7 milioane de admiratorişi site-ul unde îşi publică operele, fără alt comentariu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.