Artistul Burna Boy, câştigător al unui premiu Grammy la categoria „Best Global Music Album”, va ajunge in aceasta vară pe scena principală a festivalului UNTOLD, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul, originar din Nigeria, are concerte sold-out pe marile arene ale lumii. Ed Sheeran, Justin Bieber, J Balvin, Stormzy, USHER, Chris Martin, 21 Savage, Jay Cole, Sam Smith, Beyonce, Khalid, Major Lazer, DJ Snake sau Rita Ora sunt doar câteva dintre numele mari cu care Burna Boy a avut colaborări.

Originar din Africa, acest stil muzical vibrant şi plin de energie a captivat audienţa din întreaga lume. Artişti precum Burna Boy, Wizkid şi Davido au fost printre pionierii care au propulsat afrobeats-ul în mainstream-ul muzical internaţional.

Evenimente sold-out organizate pe cele mai mari stadioane din lume, din Statele Unite, Marea Britanie şi Europa, dar şi numărul uriaş de ascultări de pe platformele de streaming, peste 15 miliarde, au contribuit la popularitatea acestui gen muzical. În iunie 2023, Spotify a numit stilul afrobeats ca unul dintre cele mai influente fenomene muzicale din toate timpurile şi a lansat platforma „Afrobeats: Journey of a Billion Streams”.

Burna Boy a devenit vizibil încă de la lansarea albumului de debut, „L.I.F.E”, în 2013. În 2018, albumul „Outside” a ajuns pe locul trei în Billboard Reggae, iar în 2019 a câştigat premiul la categoria „Best International Act”, în cadrul BET Awards. A fost şi anul în care a fost desemnat de Apple Music, „Up Next Artist”. Din acest punct, nigerianului devine un artist cu expunere la nivel internaţional, iar sound-ul său unic i-a adus o nominalizare la cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy, pentru albumul „African Giant”, la categoria „Best World Music Album”.

Primul Grammy a venit un an mai târziu, în 2021. Albumul „Twice as Tall” a câştigat premiul „Best World Music Album”. La acest album, artistul a colaborat cu Youssou N'Dour, Naughty by Nature şi Chris Martin de la Coldplay.

În luna aprilie 2022, Burna Boy a fost primul artist de origine nigeriană care a fost headliner la un eveniment sold-out în Madison Square Garden iar în 2023 a avut un show live sold-out, pe London Stadium, la care au participat 60.000 de oameni.

La acest eveniment a lansat hit-ul „Sittin' on Top of the World” cu care îşi promova cel de-al 7-lea album din carieră, „I Told Them...”, cu care a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart şi a primit un număr record de nominalizări, patru, la cele mai importante categorii ale premiilor Grammy. Publicaţia Rolling Stone a inclus albumul lui în clasamentul „The 100 Best Albums of 2023”, iar zilele trecute Time l-a inclus în clasamentul celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii în anul 2024. 

UNTOLD are loc în perioada 8-11 august. Pe afiş vor fi: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine, Carl Cox, Fisher, Solomun, Black Coffee şi mulţi alţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.