Bob Dylan, Cyndi Lauper, Peter Frampton, Carole King şi Sheryl Crow se numără printre artiştii care au adus un omagiu compozitorului şi cântăreţului Tom Petty, care a murit luni, la vârsta de 66 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După mai multe informaţii confuze oferite de autorităţi, anunţul oficial al decesului muzicianului a venit de la managerul grupului Tom Petty & The Heartbreakers, Tony Dimitriades.

„În numele familiei lui Tom Petty, suntem devastaţi să anunţăm decesul tatălui, soţului, fratelui, liderului şi prietenului Tom Petty. El a suferit un stop cardiac în casa din Malibu, la primele ore ale dimineţii şi a fost dus la UCLA Medical Center, însă nu a putut fi resuscitat. A murit la ora 20.40 înconjurat de familie, colegi de trupă şi prieteni”, a transmis managerul.

Compozitorul şi laureatul Nobel pentru Literatură Bob Dylan, vechi colaborator al lui Tom Petty, împreună cu care a format în 1988 supergrupul Traveling Wilburys, din care au mai făcut parte George Harrison, Jeff Lynne şi Roy Orbison, a declarat pentru revista Rolling Stone: „Este şocant, o veste copleşitoare. Am cugetat lumea lui Tom. A fost un mare artist, plin de lumină, un prieten şi nu îl voi uita niciodată”.

„Dumnezeu să îl binecuvânteze pe Tom Petty. Pace şi dragoste familiei”, a scris Ringo Starr pe Twitter. „Sunt sigur că o să îmi fie dor de tine, Tom”.

Un alt artist apropiat al lui Tom Petty este şi Sheryl Crow, care a publicat pe contul său: „Este de nesuportat. Mai întâi Vegas, iar acum un mare erou al muzicii a murit. Ne-ai adus atâta bucurie, Tom. Ne va fi dor de tine. Simt că astăzi muzica a murit cu adevărat”.

„Nu pot să cred că l-am pierdut pe Tom Petty în această deja oribilă zi. Toată dragostea mea, soţiei şi copiilor şi familiei Heartbreaker”, a scris Peter Frampton.

Cyndi Lauper a spus: „A fost cu adevărat mare. Îi va fi simţită lipsa”.

Cântăreaţa americană Carole King a transmis un mesaj tuturor celor afectaţi de atacul din Las Vegas, dar şi familiei, fanilor şi prietenilor lui Tom Petty, între care se numără şi ea. 

Scriitorul Stephen King a notat: „Tom Petty mort? Asta este foarte greşit. Ce zi oribilă a fost asta, în atât de multe feluri”.

Stevie Van Zandt, chitaristul trupei E Street a lui Bruce Springsteen şi actor, a reacţionat, de asemenea: „Asta nu se poate întâmpla. Nu Tom Petty, te rog. Dragostea noastră profundă şi condoleanţe familiei şi trupei lui. Un frate şi un adevărat susţinător”.

Actorul Kiefer Sutherland a scris: „Astăzi, America a pierdut unul dintre giganţii muzicii ei. Mulţumesc, Tom Petty, pentru toată muzica. Pentru mine, vei trăi veşnic”.

Şi chitaristul Joe Bonamassa i-a mulţumit lui Petty, la fel cum au făcut-o Juliette Lewis, Rita Wilson şi Kid Rock.

Tom Petty, născut pe 20 octombrie 1950, a fost interpret, multi-instrumentist şi producător muzical. A fondat grupurile Mudcrutch, Tom Petty and the Heartbreakers, în 1976, şi în 1988, supergrupul Traveling Wilburys, cu care a lansat două albume. Recompensat cu trei premii Grammy, anul acesta el a primit titlul de „Persoana Anului” pe 2017 din partea fundaţiei MusiCares.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.