Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, a contrazis spusese soţiei prinţului Harry, Meghan Markle, şi a declarat că cei doi au fost căsătoriţi legal pe 19 mai 2018, la Castelul Windsor, şi nu cu trei zile înainte, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În interviul acordat jurnalistei american Oprah Winfrey, Markle a spus că cei doi s-au căsătorit de fapt cu trei zile înainte de ceremonia oficiată la castel şi transmisă în întreaga lume, pe 19 mai 2018.

Welby a declarat mai multor jurnalişti că ar fi „comis o gravă infracţiune” dacă ar fi semnat cerificatul de căsătorie în acea zi ştiind că este fals. 

Înainte de nuntă, el s-a întâlnit cu cuplul „într-un cadru privat şi pastoral”, a mai spus arhiepiscopul.

Meghan Markle i-a spus lui Winfrey: „Ştii, ne-am căsătorit cu trei zile înainte de nunta noastră. Nimeni nu ştie asta. Dar l-am sunat pe arhiepiscop şi am spus «acest spectacol este pentru lume, dar vrem ca uniunea asta să fie între noi». Aşadar, jurămintele pe care le-am înrămat în camera noastră ne reprezintă doar pe noi doi în grădină cu arhiepiscopul de Canterbury”.

Welby a declarat pentru La Repubblica: „I-am întâlnit pe ducele şi ducesa de Sussex de câteva ori în privat înainte de ceremonia oficială de sâmbătă, 19 mai 2018. Acea zi a fost ziua cununiei”.

„Dacă aş fi semnat certificatul în altă zi, aş fi comis o infracţiune gravă. Căsătoria a fost sărbătorită pe 19 mai. Dar nu voi spune ce s-a întâmplat la întâlnirile noastre”, a adăugat el.

Ziarul britanic The Sun a publicat o copie a certificatului de căsătorie a prinţului Harry cu Meghan Markle, care arată că au fost căsătoriţi legal la Castelul Windsor. Documentul este datat 19 mai 2018 şi cuprinde numele prinţului Charles şi al mamei lui Markle, Doria Ragland, ca martori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.