Aproximativ 1.500 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la procesiunea de Florii organizată la Buzău de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Credincioşii s-au adunat în faţa bisericii Sfânta Filofteia, din Parcul Crâng, şi au plecat apoi, în frunte cu un sobor de preoţi, către Catedrala Arhiepiscopală din centrul oraşului.


Pe drum, alaiul a oprit de două ori în faţa bisericii Sfântul Spiridon de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi în faţa Catedralei Sfântul Sava.

La finalul procesiunii, sutele de credincioşi purtând  în mâini ramuri de salcie au ajuns la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, unde au fost întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Înaltpreasfinţitul Ciprian a oficiat slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi a rostit un cuvânt pentru credincioşii adunaţi în număr mare în curtea catedralei, îndemnându-i să se închine la icoana Intrării Domnului în Ierusalim şi la moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi ale Sfântului Sfinţit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi aşezate în aghiazmatarul din curtea catedralei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.