Serviciul de streaming muzical al celor de la Apple a avut în luna februarie 38 de milioane de abonaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de executivul Apple Eddy Cue, în cadrul unei conferinţe organizate la festivalul de film South by Southwest, ce are loc în perioada 9 – 17 martie în Austin, Texas.

Lansat în 2015, serviciul companiei americane creşte încet, dar sigur. În ultima lună, Apple Music a câştigat două milioane de abonaţi noi, de la 36 de milioane, câţi erau în ianuarie.

Eddy Cue este încrezător că Apple Music are foarte mult potenţial de creştere. Conform acestuia, aproximativ două miliarde de oameni îndeplinesc condiţiile tehnice şi financiare pentru a folosi un serviciu de streaming muzical.

Liderul incontestabil al pieţei este în continuare Spotify, serviciu care are câţiva ani avans faţă de concurenţii celor de la Apple şi Google, fiind lansat în 2006.

Serviciul suedez, care a înregistrat venituri de 5 miliarde de dolari anul trecut şi a fost lansat oficial săptămâna aceasta în România, are 71 de milioane de abonaţi plătitori. Restul dintr-un total de 159 de milioane folosesc varianta gratuită, susţinută prin reclame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.