Apelul făcut de actorul Johnny Depp împotriva deciziei Înaltei Curţi de la Londra în procesul intentat tabloidului britanic The Sun pentru defăimare a fost respins, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalta Curte a hotărât că Depp a agresat-o pe actriţa Amber Heard, care i-a fost soţie.

Johnny Depp a dat în judecată pentru defăimare News Group Newspapers, compania care deţine publicaţia The Sun, şi pe redactorul Dan Wootton.

Ziarul a scris în aprilie 2018 că actorul şi-a bătut soţia şi susţine că cele relatate sunt adevărate. Procesul a început pe 7 iulie 2020. Timp de 16 zile, în faţa judecătorului au fost depuse mărturii, inclusiv de Johnny Depp şi fosta lui soţie.

Pe 2 noiembrie, Înalta Curte a decis împotriva actorului. Judecătorul a spus că ziarul a dovedit că articolul conţinea elemente „adevărate în mod considerabil” şi a găsit că 12 dintre cele 14 incidente subliniate au avut loc.

Judecătorul care a respins apelul lui a spus că acesta nu are „o perspectivă rezonabilă de a reuşi”, însă i-a dat termen până pe 7 decembrie să aplice direct la Curtea de Apel.

Decizia judecătorului Justice Nicol, care a formulat şi prima hotărâre, a fost dată săptămâna trecută, însă a fost făcută public miercuri.

El i-a ordonat lui Depp să facă şi plata iniţială către NGN de aproximativ 630.000 de lire sterline, cheltuieli de judecată.

Odată cu pierderea procesului, Depp a părăsit franciza „Fantastic Beasts”, după ce i-a fost cerut să demisioneze. El a interpretat rolul vrăjitorului Gellert Grindelwald în seria de filme a Warner Bros. Depp a filmat o singură scenă pentru al treilea film, însă va primi întreg onorariul.

El a fost înlocuit de Mads Mikkelsen, a confirmat Warner Bros.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.