Antonio Banderas îi dă crezare prietenei sale, actriţa Salma Hayek , când afirmă că Harvey Weinstein a ameninţat-o cu moartea şi i-a făcut avansuri sexuale în repetate rânduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt profund întristat în faţa teribilelor fapte pe care draga mea prietenă Salma Hayek le-a făcut publice despre Harvey Weinstein. Integritatea, sinceritatea ei ca femeie şi ca profesionistă mă fac să dau crezare cuvintelor ei", a scris Antonio Banderas pe Facebook. 

Salma Hayek a relatat joi, în The New York Times, o serie de abuzuri la care ar fi fost supusă de Harvey Weinstein. 

Actriţa, în vârstă de 51 de ani, a descris pentru The New York Times experienţa colaborării cu Harvey Weinstein pentru filmarea peliculei biografice dedicate artistei mexicane Frida Kahlo, proiect despre care a spus că a fost "cea mai mare ambiţie a ei”.

Hayek a povestit că, după ce stabilit un acord cu Weinstein pentru acest film, "Frida", care a avut premiera în anul 2002, a fost obligată să refuze în mod repetat avansuri sexuale din partea producătorului.

”Am refuzat: să fac un duş cu el, să îl las să mă privească în timp ce fac duş, să îi permit să îmi facă un masaj, să îi permit unui prieten al lui să îmi facă un masaj dezbrăcat, să îmi facă sex oral, să mă dezbrac alături de alte femei”, a scris actriţa.

Salma Hayek a adăugat că producătorul a ameninţat că va opri proiectul dacă ea va refuza să filmeze nud pentru o scenă în care personajul ei întreţine relaţii sexuale cu o altă femeie.

Purtătoarea de cuvânt a producătorului a declarat: "Domnul Weinstein nu îşi aminteşte să o fi obligat pe Salma să filmeze o scenă de sex cu o femeie şi nu a fost prezent la acele filmări. Toate acuzaţiile lansate de Salma sunt lipsite de acurateţe şi alte persoane care au fost martore la acele momente au amintiri diferite în legătură cu ce s-a întâmplat".

Scandalul sexual izbucnit odată cu lansarea primelor acuzaţii la adresa producătorului Harvey Weinstein a luat amploare, acuzaţii similare fiindu-le aduse mai multor personalităţi precum regizorul James Toback, actorul Kevin Spacey, producătorul Brett Ratner şi Roy Price, şeful Amazon Studios şi responsabilul de conţinut al Amazon Video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.