Opera "Regele Lear" a celebrului dramaturg englez William Shakespeare, adaptată permanent la 400 de ani de la moartea sa, cu Anthony Hopkins în rol principal, şi difuzată pe Amazon din 28 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul în vârstă de 80 de ani va intra în pielea Regelui Lear într-o nouă versiune a uneia dintre tragediile cele mai celebre ale scriitorului. 

Produs de Amazon, care îl va lansa online pe 28 septembrie, pe platforma de streaming Amazon Prime Video, lungmetrajul este realizat de Richard Eyre, care colaborează cu Hopkins la doi după "The Dresser". 

În această readaptare modernă de două ore, Anthony Hopkins îl interpretează pe Regele Lear îndărătnic, aflat în pragul nebuniei. Suveranul decide să renunţe la tron şi împarte regatul între cele trei fiice, Goneril (Emma Thompson), Regan (Emily Watson) şi Cordelia (Florence Pugh), în funcţie de afecţiunea pe care ele i-o poartă. Cordelia refuză să-l linguşească şi se vede exilată. Stăpânele împărăţiei, Goneril şi Regan îl alungă pe Lear din casa lor, în timp ce prim-ministrul Gloucester (Jim Broadbent) va fi trădat de fiul său, Edmund. 

Din distribuţie mai fac parte: Tobias Menzies ("The Crown"), Jim Carter ("Downton Abbey"), Christopher Eccleston ("The Leftovers"), şi Andrew Scott ("Sherlock").

Piesa "Regele Lear" a fost adaptată de numeroase ori pentru cinema, în special de Jean-Luc Godard în 1987 şi de Akira Kurosawa în 1985. Alte versiuni ale operelor dramaturgului în care acţiunea se petrece în epoca contemporană au fost de asemenea produse precum "Richard III" (1995), "Titus", de Julie Taymor (tot cu Anthony Hopkins), "Coriolanus" (2012) de şi cu Ralph Fiennes sau "Hamlet" (2000) cu Ethan Hawke.

Actorul britanic Anthony Hopkins îl va interpreta şi pe fostul suveran pontif Papa Benedict în "The Pope", produs de Netflix.

Anthony Hopkins, născut pe 31 decembrie 1937, este un actor britanic de film, teatru şi televiziune. Considerat unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale, starul britanic a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal în 1992 pentru evoluţia sa din filmul ”Tăcerea mieilor/ The Silence of the Lambs”. Anthony Hopkins a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din filmele ”Rămăşiţele zilei/ The Remains of the Day”, ”Nixon” şi ”Amistad”.

Anthony Hopkins a fost înnobilat în 1993 de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii pentru servicii deosebite aduse artei dramatice şi are, începând din 2003, o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.