Actorii britanici Anthony Hopkins şi Kate Winslet au fost recompensaţi cu trofee onorifice de organizatorii Festivalului de Film de la Toronto şi, în mesajele transmise online, ei au adus un omagiu lucrătorilor sanitari din prima linie a luptei cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hopkins a dedicat distincţia „serviciilor de urgenţă din întreaga lume”, iar Winslet a spus că se simte ciudat să primească Tribute Actor Award.

„Să aplauzi pe oricine altcineva decât pe cei care sunt în prima linie a luptei cu virusul este, categoric, deplasat”, a afirmat ea, citează BBC.

Actorii au făcut aceste comentarii în discursurile de acceptare a premiilor înregistrate înainte de a fi prezentate, marţi seară, într-o sală de cinema aproape goală.

La ediţia de anul acesta, care a debutat pe 10 septembrie şi se va încheia pe 19 septembrie, pot participa, fizic, la proiecţii doar rezidenţii oraşului canadian. Pentru ediţia din 2020 au fost alese filme regizate sau co-regizate de femei în proporţie de 46%, faţă de 36%, cât au reprezentat anul trecut.

Regizoarele Chloé Zhao şi Mira Nair au primit de asemenea TIFF Tribute Awards, ceremonie care a început cu un discurs al lui Martin Scorsese.

Cineastul american în vârstă de 77 de ani a spus că este „foarte emoţionat” că festivaluri precum Toronto „continuă să aibă loc”.

„Devine, din păcate, obişnuit, să vezi cinema-ul marginalizat şi devalorizat şi categorisit ca formă de mâncare de consolare. Nu putem aminti oamenilor suficient că această formă remarcabilă de artă este mult mai mult decât distracţie. La cel mai înalt nivel, este o sursă de minune şi inspiraţie”, a adăugat el.

Winslet a salutat organizatorii festivalului pentru munca lor. Cel mai recent film al ei, în care joacă alături de Saoirse Ronan, „Ammonite”, a fost prezentat în festival, în premieră. Acesta, la fel şi „The Father”, cel mai recent film în care joacă Hopkins, sunt consideraţi importanţi candidaţi pentru acest sezon al premiilor de la Hollywood.

Hopkins, în vârstă de 82 de ani, a recunoscut, în discursul de mulţumire pentru TIFF Tribute Actor Award, că este „uimit” că încă lucrează. 

Zhao, marea câştigătoare de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, pentru filmul „Nomadland”, a spus: „Când am intrat în industrie, m-am gândit că dacă arăt vreun semn de vulnerabilitate sau fac vreo greşeală, oamenii cu care lucrez mă vor abandona. Simt că sunt incredibil de norocoasă că oamenii cu care lucrez sunt acolo când reuşesc şi sunt şi mai mult acolo când dau greş”.

Chloé Zhao, de origine chineză, a devenit celebră în 2017 pentru „The Rider”, iar între următoarele ei proiecte se numără „Eternals”, regizat pentru Marvel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.