Anthony Hopkins, care a fost desemnat „cel mai bun actor în rol principal” la gala Oscar de duminică seară, la care nu a participat, a transmis luni dimineaţă un mesaj în care a mulţumit Academiei americane de film şi a adus un omagiu lui Chadwick Boseman, favoritul acestei categorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesajul video al lui Hopkins a venit din Ţara Galilor. „La 83 de ani, nu mă aşteptam să primesc acest premiu, chiar nu. Sunt foarte recunoscător Academiei. Vreau să îi aduc un omagiu lui Chadwick Boseman, care a fost luat de lângă noi mult prea devreme. Chiar nu mă aşteptam la asta, aşa că mă simt foarte privilegiat şi onorat”, a spus protagonistul filmului „The Father”.

Alături de înregistrarea video, el a mulţumit, între alţii, familiei lui şi regizorului Florian Zeller.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

Pentru Hopkins, acesta a fost al doilea Oscar din carieră, după cel primit pentru „The Silence of the Lambs” în urmă cu 29 de ani.

În filmul lui Zeller, adaptare a piesei omonime scrise de el, actorul interpretează rolul unui bărbat care suferă de demenţă, iar fiica lui (jucată de Olivia Colman) face eforturi pentru a-l îngriji.

Premiul a fost ultimul anunţat în gala de duminică, o premieră în istoria Oscarurilor, iar actorul Joaquin Phoenix, câştigătorul de anul trecut („Joker”) a fost cel care a prezentat categoria şi a acceptat trofeul în numele lui Hopkins. 

Anthony Hopkins este acum şi cel mai vârstnic actor care a primit un Oscar pentru interpretare. Regretatul Christopher Plummer deţinea acest titlu. El avea 82 de ani când a fost premiat pentru rolul secundar din „Beginners”, la gala din 2012.

Filmul „The Father”, care a primit în total şase nominalizări, a fost desemnat câştigător şi la categoria „scenariu adaptat”, semnat de Zeller, aflat la primul film ca regizor, şi de Christopher Hampton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.