Anthony Bourdain, bucătar şi realizator TV, s-a sinucis vineri la vârsta de 61 de ani, pe când se afla în Franţa, filmând pentru un episod al serialului „Parts Unknown”, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat transmis de CNN se arată: „Cu mare tristeţe confirmăm moartea prietenului şi colegului nostru Anthony Bourdain. Dragostea lui pentru aventură, noi prieteni, mâncare şi băutură şi poveştile remarcabile despre lume l-au făcut un povestitor unic. Talentele lui nu au încetat să ne uimească şi îi vom simţi lipsa foarte mult. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către fiica şi familia lui în aceste momente incredibil de dificile”.

Bourdain se afla în Franţa pentru a filma un episod din serialul CNN. Prietenul lui apropiat Eric Ripert, bucătar francez, l-a găsit vineri dimineaţă pe Bourdain fără reacţie în camera sa de hotel.

Anthony Bourdain a explorat, prin cărţile şi show-urile sale TV condiţia umană şi a ajutat publicul să îşi schimbe mentalitatea despre mâncare şi călătorii. El a fost un avocat al populaţiilor marginalizate şi a militat pentru condiţii mai sigure de lucru pentru echipele restaurantelor.

A fost recompensat cu toate premiile pe care le-ar fi putut primi în această industrie.

În 2013, juraţii Peabody Award i-au acordat lui Bourdain un trofeu pentru „Parts Unknown”.

„Este ireverenţios, onest, curios, niciodată condescendent, niciodată linguşitor. Oamenii se deschid în faţa lui şi, făcând asta, de multe ori dezvăluie mai multe despre oraşele lor decât ar spera orice reporter să documenteze”, a declarat atunci juiul.

Institutul Smithsonian l-a numit „adevăratul star rock” al lumii culinare.

În 1999, a scris pentru New Yorker articolul „Don't Eat Before Reading This” (Nu mânca înainte să citeşti asta, n.r.), care a devenit „Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”, bestseller în 2000. Cartea i-a adus celebritatea internaţională.

El a realizat emisiunea „A Cook's Tour” pentru Food Network, după care a creat „Anthony Bourdain: No Reservations” pentru Travel Channel. Aceasta din urmă i-a adus două premii Emmy şi peste zece nominalizări.

În 2013, Bourdain a început colaborarea cu CNN şi, în scurt timp, a devenit figură importantă a postului de televiziune. Cel de-al şaptelea sezon al „Parts Unknown” a avut premiera luna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.