Filmul romantic muzical „Annette”, regizat de Leos Carax, cu Adam Driver şi Marion Cotillard în rolurile principale, va deschide cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), pe 17 noiembrie, în sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Annette”, primul film în limba engleză al cineastului Leos Carax, a avut premiera mondială în competiţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, unde a fost premiat pentru regie.

După 9 ani de la „Holy Motors”, regizorul francez Leos Carax a realizat un musical despre faimă, dragoste, artă şi paternitate scris împreună cu Ron şi Russell Mael, membrii faimosului duo pop-rock Sparks, recompensaţi la rândul lor cu premiul pentru cea mai bună coloană sonoră la Cannes.

Protagoniştii poveştii sunt Henry, un comediant provocator, cunoscut pentru umorul său caustic, şi Ann, o cântăreaţă de operă aplaudată pe cele mai prestigioase scene ale lumii. Adoraţi de public şi aflaţi constant în atenţia presei, cei doi par să fie întruchiparea cuplului perfect. Naşterea fetiţei lor, un copil cu totul ieşit din comun, le va da amândurora vieţile peste cap.

Filmul e produs de Charles Gillibert (CG Cinéma International), Paul-Dominique Vacharasinthu (Tribus P. Films) şi Driver, în asociere cu Amazon Studios, Arte şi Canal Plus.

Selecţia de lungmetraje prezentate la festivalul dedicat filmului de avangardă include şi noul lungmetraj al regizorul-fenomen Tsai Ming-liang. „Days”, o analiză emoţionantă a conexiunilor umane, premiat la Berlinala 2020 cu o menţiune specială, va fi proiectat în premieră naţională în închiderea  BIEFF, pe 20 noiembrie, de la ora 18:30.

Un maestru al tehnicii de slow cinema, autor taivanez propune în „Days” o explorare poetică a singurătăţii, a intimităţii şi a vindecării prin intermediul conexiunilor umane. Filmul urmăreşte realităţile zilnice a doi  bărbaţi care nu s-au întâlnit niciodată, dar care par să experimenteze o formă comună de izolare. Trăiesc vieţi complet diferite, dar singurătăţile lor sunt aproape simetrice. Lipsită de replici, dar extrem de bogată în emoţii, unica întâlnire de care vor avea parte le va oferi ocazia de a-şi îmbrăţişa, pentru scurt timp, nevoia de apropiere. „Days” va avea parte de o proiecţie specială la MNAR pe 20 noiembrie, de la ora 18:30.

În aceeaşi seară, spectatorii vor putea urmări şi „The Night”, scurtmetrajul documentar în care Tsai Ming-liang surprinde ritmul şi frumuseţea nopţilor în Hong Kong, prezentat în premieră internaţională la ediţia din 2021 a  Festivalului Internaţional  de Film de la Veneţia.

Abonamentele BIEFF 2021, dar şi biletele de acces la cele două proiecţii speciale, sunt disponibile online, pe platforma Eventbook.

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), eveniment dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic, va avea loc între 17 şi 21 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.