Anna Wintour, editorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, a primit titlul de ”Dame” - echivalentul feminin al titlului de ”Sir” - şi a fost decorată de regina Elizabeth a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deseobite aduse în modă şi jurnalism, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, la Palatul Buckingham din Londra, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anna Wintour, în vârstă de 67 de ani, s-a născut în Marea Britanie, dar trăieşte de mulţi ani în Statele Unite. Ea conduce versiunea americană a revistei Vogue de aproape 30 de ani.

Celebră pentru coafura bob şi ochelarii cu lentile întunecate pe care îi poartă aproape tot timpul, Anna Wintour şi-a construit o reputaţie solidă în mass-media, fiind considerată una dintre cele mai influente voci din industria modei.

Celebra jurnalistă, al cărei nume a apărut pe lista de celebrităţi care vor fi decorate în acest an de casa regală britanică - New Year Honours List -, a purtat şi o scurtă discuţie cu regina Elizabeth a II-a în timpul ceremoniei de vineri.

Suverana britanică a întâmpinat câteva mici dificultăţi atunci când a trebuit să prindă decoraţia în cauză de unul dintre reverele costumului Chanel purtat de Anna Wintour. ”Nu a găsit un loc în care să prindă broşa”, a dezvăluit, zâmbind, Anna Wintour, după ceremonie, jurnaliştilor prezenţi în faţa Palatului Buckingham.

”Am felicitat-o pentru serviciile publice deosebite aduse de prinţul Philip, deoarece ele au fost remarcabile şi reprezintă o mare sursă de inspiraţie pentru noi toţi”, a adăugat editorul-şef al revistei Vogue.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, James Jones, fostul episcop de Liverpool, a fost înnobilat şi a devenit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Peter Brookes, ilustrator politic al publicaţiei The Times, a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar cântăreaţa rock and roll Marty Wilde a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

Anna Wintour, care s-a născut la Londra dintr-un tată britanic şi o mamă americană, a fost în trecut editor al revistei British Vogue, înainte de a se muta în Statele Unite şi de a deveni editor-şef al versiunii americane a acestei publicaţii, în anul 1988.

A reuşit să transforme American Vogue în una dintre cele mai importante publicaţii din lume din industria modei, graţie unui stil de micromanagement extrem de exigent, care i-a adus porecla de ”Nuclear Wintour” ”(”Wintour cea nucleară”).

Potrivit presei internaţionale, Anna Wintour a fost sursa principală de inspiraţie a personajului Miranda - interpretat de Meryl Streep - în filmul ”Diavolul de îmbracă de la Prada/ The Devil Wears Prada”, ce a avut la bază cartea omonimă scrisă de una dintre fostele asistente ale sale, Lauren Weisberger.

În 2012, Anna Wintour a devenit director artistic al grupului editorial Conde Nast.

La începutul acestei săptămâni, Anna Wintour a participat la Met Gala din New York, un eveniment caritabil pe care îl organizează anual cu scopul de a strânge fonduri în beneficiul Institutului Costumelor din cadrul Metropolitan Museum of Arts. Această gală este considerată un eveniment major în calendarul anual al industriei modei. 

De-a lungul anilor, jurnalista americano-britanică a contribuit la strângerea unei sume de peste 150 de milioane de dolari în beneficiul acelui institut, care a fost numit în onoarea ei, în 2014. Gala din 2016 a strâns aproximativ 13,5 milioane de dolari. Biletele din acest an au fost vândute cu preţuri de până la 30.000 de dolari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.