Anna Wintour, editorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, a primit titlul de ”Dame” - echivalentul feminin al titlului de ”Sir” - şi a fost decorată de regina Elizabeth a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deseobite aduse în modă şi jurnalism, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, la Palatul Buckingham din Londra, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anna Wintour, în vârstă de 67 de ani, s-a născut în Marea Britanie, dar trăieşte de mulţi ani în Statele Unite. Ea conduce versiunea americană a revistei Vogue de aproape 30 de ani.

Celebră pentru coafura bob şi ochelarii cu lentile întunecate pe care îi poartă aproape tot timpul, Anna Wintour şi-a construit o reputaţie solidă în mass-media, fiind considerată una dintre cele mai influente voci din industria modei.

Celebra jurnalistă, al cărei nume a apărut pe lista de celebrităţi care vor fi decorate în acest an de casa regală britanică - New Year Honours List -, a purtat şi o scurtă discuţie cu regina Elizabeth a II-a în timpul ceremoniei de vineri.

Suverana britanică a întâmpinat câteva mici dificultăţi atunci când a trebuit să prindă decoraţia în cauză de unul dintre reverele costumului Chanel purtat de Anna Wintour. ”Nu a găsit un loc în care să prindă broşa”, a dezvăluit, zâmbind, Anna Wintour, după ceremonie, jurnaliştilor prezenţi în faţa Palatului Buckingham.

”Am felicitat-o pentru serviciile publice deosebite aduse de prinţul Philip, deoarece ele au fost remarcabile şi reprezintă o mare sursă de inspiraţie pentru noi toţi”, a adăugat editorul-şef al revistei Vogue.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, James Jones, fostul episcop de Liverpool, a fost înnobilat şi a devenit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Peter Brookes, ilustrator politic al publicaţiei The Times, a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar cântăreaţa rock and roll Marty Wilde a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

Anna Wintour, care s-a născut la Londra dintr-un tată britanic şi o mamă americană, a fost în trecut editor al revistei British Vogue, înainte de a se muta în Statele Unite şi de a deveni editor-şef al versiunii americane a acestei publicaţii, în anul 1988.

A reuşit să transforme American Vogue în una dintre cele mai importante publicaţii din lume din industria modei, graţie unui stil de micromanagement extrem de exigent, care i-a adus porecla de ”Nuclear Wintour” ”(”Wintour cea nucleară”).

Potrivit presei internaţionale, Anna Wintour a fost sursa principală de inspiraţie a personajului Miranda - interpretat de Meryl Streep - în filmul ”Diavolul de îmbracă de la Prada/ The Devil Wears Prada”, ce a avut la bază cartea omonimă scrisă de una dintre fostele asistente ale sale, Lauren Weisberger.

În 2012, Anna Wintour a devenit director artistic al grupului editorial Conde Nast.

La începutul acestei săptămâni, Anna Wintour a participat la Met Gala din New York, un eveniment caritabil pe care îl organizează anual cu scopul de a strânge fonduri în beneficiul Institutului Costumelor din cadrul Metropolitan Museum of Arts. Această gală este considerată un eveniment major în calendarul anual al industriei modei. 

De-a lungul anilor, jurnalista americano-britanică a contribuit la strângerea unei sume de peste 150 de milioane de dolari în beneficiul acelui institut, care a fost numit în onoarea ei, în 2014. Gala din 2016 a strâns aproximativ 13,5 milioane de dolari. Biletele din acest an au fost vândute cu preţuri de până la 30.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.