Anita Pallenberg, actriţă, model, designer vestimentar, muză a formaţiei The Rolling Stones şi fostă iubită a chitaristului Keith Richards, cu care a avut trei copii, a murit marţi la vârsta de 73 de ani, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul decesului a fost făcut de Stella Schnabel, fiica pictorului Julian Schnabel, pe contul său de Instagram. ”Nu am cunoscut o femeie ca tine, Anita. Nu cred să existe cineva în univers ca tine. Mulţumesc pentru cea mai importantă lecţie”, a scris ea, alături de o fotografie în care apare împreună cu Pallenberg.

Anita Pallenberg, de origine germano-italiană, a jucat în filme ca ”Performance” (1970), de Nicolas Roeg, ”Barbarella” (1968), de Roger Vadim, şi ”Candy” (1968), de Christian Marquand, şi a fost considerată simbol al stilului anilor 1960. În plus, ea a apărut, în 2001, într-unul dintre episoadele serialului ”Absolutely Fabulous” alături de Marianne Faithfull, fostă iubită a lui Mick Jagger, de care a rămas apropiată de-a lungul timpului.

Despre Pallenberg se spune că a influenţat multe dintre albumele formaţiei The Rolling Stones lansate în anii 1960 - 1970. Ea se descria drept ”un vagabond, un aventurier”. ”Nu sunt o persoană cu un talent anume. Îmi doresc să fi fost”, spunea Pallenberg. În ultimii ani, a urmat cursuri de design, grădinărit şi pictură. 

Anita Pallenberg l-a cunoscut, pe când era model, pe chitaristul Brian Jones, membru fondator al The Rolling Stones, în 1965, şi l-a părăsit pentru Keith Richards în 1967, după ce Jones devenise instabil şi violent. Brian Jones a murit în 1969. 

Anita Pallenberg şi Keith Richards
Anita Pallenberg şi Keith Richards

Pallenberg şi Richards au format un cuplu până în 1980 şi au avut trei copii împreună: Marlon, Angela şi Tara, care a murit la puţin timp de la naştere.

Despre perioada anilor 1970, Keith Richards povestea că amândoi erau dependenţi de heroină, fapt ce a dus la acuzarea şi arestarea lui Pallenberg, în 1977, la Toronto. Cei doi s-au internat la dezintoxicare pentru a nu ajunge la închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.