#ScreeningHistory, cea de-a 15-a ediţie Animest, care marchează o sută de ani de animaţie românească, începe luni şi va avea loc în format online, o premieră pentru festival. Peste 50 de filme şi masterclass-uri cu animatori de elită vor putea fi urmărite, până pe 15 noiembrie, pe platforma de streaming a festivalului, animest.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai populare evenimente din programul festivalului - Creepy, Trippy şi Animusic Night - vor avea loc pe 12, 13 şi 14 noiembrie, începând cu miezul nopţii.

Minimest, secţiunea dedicată copiilor, a debutat încă din weekend şi va continua în zilele de 14 şi 15 noiembrie.

Cea de-a 100-a aniversare a animaţiei româneşti va fi marcată începând de miercuri, de la ora 17:00. Vor putea fi urmărite scurtmetrajele premiate de-a lungul ediţiilor Animest în competiţia românească, bijuterii de arhivă restaurate digital de echipa festivalului.

Până pe 22 noiembrie, cinefilii pot explora istoria animaţiei autohtone şi în cadrul singurului eveniment offline din programul festivalului: expoziţia „100 de ani de animaţie românească” găzduită de Rezidenţa BRD Scena9.

Seria întâlnirilor virtuale cu invitaţii de onoare ai ediţiei va continua joi, de la ora 17:45, cu prezentarea Tricky Women/Tricky Realities, din Austria – festivalul invitat la Animest.15.

Olanda, ţara invitată, propune spectatorilor o amplă retrospectivă a celor mai importante filme de animaţie produse de-a lungul ultimilor 100 de ani, proiectate online începând de joi: un lungmetraj despre un misterios ‘Disney’ olandez şi cinci serii de filme scurte, una dintre ele pentru copii.

Animate Projects din Marea Britanie, studioul invitat, va fi prezentat în detaliu sâmbătă, de la ora 16:30. Animatorul israelian Tal Gadon va susţine un masterclass despre colaborarea sa cu regizorul Ari Folman la filme precum „Vals cu Bashir”, primul lungmetraj animat nominalizat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar.

Una dintre cele mai aşteptate întâlniri ale anului, cu Aaron Long, unul dintre regizorii „BoJack Horseman”, va avea loc vineri, pe 14 noiembrie, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a Animest.

Mai multe detalii şi programul se găsesc pe animest.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.