Animatorul Bob Givens, cunoscut pentru redesenarea personajului Bugs Bunny, a murit pe 14 decembrie, la vârsta de 99 de ani, potrivit unui anunţ făcut de fiica lui pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cariera lui Givens s-a întins pe parcursul a şase decenii. El a lucrat ca animator pentru companii ca Disney, Warner Bros şi Hanna-Barbera.

A desenat personaje precum Tom & Jerry, Daffy Duck, Alvin şi Popeye. Prima misiune a lui Givens, în 1937, a fost la Disney, unde a lucrat pentru desenele cu Donald Duck şi „Albă ca zăpada”.

S-a alăturat echipei companiei Warner Bros, în 1940, şi aici i s-a cerut să modifice aspectul celui mai cunoscut iepure din lumea desenului animat - Bugs Bunny. Creat de Ben Hardaway - prototip, Tex Avery şi Chuck Jones - oficial, şi Bob Clampett - în final, Givens a dat un aspect adolescentin personajului considerat „prea drăguţ” pentru desenele pe care compania voia să le producă.

Designul lui Givens a devenit oficial pentru personajul francizei Looney Tunes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.