Animaţia „Encanto”, producţie Disney, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, în timp ce drama „House of Gucci” a încheiat primul sfârşit de săptămână pe locul al treilea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Encanto” vorbeşte despre puterea interioară a ficăruia dintre noi. Animaţia spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar şi casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieţii de zi cu zi. Când însă descoperă că magia care înconjoară Encanto e în pericol, Mirabel decide ca ea, cea mai comună dintre Madrigali, să fie cea care salvează totul.

În primul weekend pe marile ecrane nord-americane, filmul a generat încasări de 27 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Locul al doilea în box office a fost ocupat de „Ghostbusters: Afterlife”, continuare a comediei SF din 1984, care a coborât un loc faţă de prima săptămână.

Filmul regizat de Jason Reitman îi are în distribuţie pe Paul Rudd, Carrie Coon şi Mckenna Grace. Acţiunea are loc la câteva decenii după povestea celor trei parapsihologi vânători de fantome. În al doilea weekend, lungmetrajul a generat încasări de 24,5 milioane de dolari.

„House of Gucci” detaliază asasinarea lui Maurizio Gucci (jucat de Adam Driver) şi decăderea dinastiei din industria modei. Lady Gaga interpretează rolul Patriziei Reggiani, fosta soţie a lui Maurizio care a fost acuzată şi condamnată pentru asasinarea lui, după ce a părăsit-o pentru o femeie mai tânără. Patrizia Reggiani a executat 18 ani de închisoare, primind porecla Black Widow, înainte de a fi eliberată în 2016.

Regizorul filmului este reputatul Ridley Scott, povestea fiind bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston şi Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuţie fac parte Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino şi Mădălina Ghenea.

Drama a debutat cu încasări de 14,2 milioane de dolari.

Lungmetrajul fantasy „Eternals”, producţie Marvel regizată de Chloé Zhao, a coborât în box office-ul nord-american de weekend pe poziţia a patra, după ce, în al patrulea weekend de la debut, a înregistrat încasări de 7,9 milioane de dolari.

Cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel reprezintă o expansiune a acestuia prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul şi i-au modelat istoria şi civilizaţiile de la începutul timpului. Din distribuţie fac parte Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington şi Salma Hayek.

Al şaptelea film din seria „Resident Evil”, „Welcome to Raccoon City”, se întoarce la originile francizei. Cândva prosper şi gazdă a gigantului farmaceutic Umbrella Corporation, Raccoon City este acum un orăşel oarecare, îmbătrânit şi prăfuit.

Odată plecată, compania a lăsat o moştenire monstruoasă. Când răul dă pe-afară şi începe să bântuie străzile, vieţile localnicilor se schimbă dramatic, iar câţiva supravieţuitori trebuie să afle ce a lăsat în urmă Umbrella dacă vor să mai prindă răsăritul.

Filmul a debutat cu încasări de 5,2 milioane de dolari.

Top 10 al box office-ului nord-american e completat de comedia pentru copii „Clifford the Big Red Dog”, drama biografică „King Richard”, filmul SF „Dune”, lungmetrajul de acţiune „No Time to Die” şi de filmul cu accente horror „Venom: Let There Be Carnage”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.