Animaţia „Demon Slayer The Movie: Mugen Train” a depăşit drama „Titanic”, cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet, în box office-ul japonez, devenind al doilea cel mai de succes film din teritoriu, potrivit cifrelor anunţate de distribuitorul Aniplex, citate de Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bazat pe banda desenată a lui Gotoge Koyoharu, filmul a generat încasări de 264 de milioane de dolari din 20,5 milioane de bilete vândute până pe 29 noiembrie, adică în 45 de zile de la debut.

Astfel, el a depăşit încasările generate de „Titanic” în Japonia în 1997, care au reprezentat la acel moment recordul absolut. În 2001, animaţia „Spirited Away” a lui Miyazaki Hayao a înregistrat performanţa de 295,5 milioane de dolari încasări.

În urmă cu 23 de ani, criticul de film Michika Ishikawa spunea: „Nu există îndoială. În Japonia, dacă fetele nu iau foc, nu poţi da lovitura”.

Săptămâna trecută, „Demon Slayer” a ajuns pe locul al treilea, devansând „Frozen”, care a generat încasări de 245 de milioane de dolari în 2014, şi „Your Name”, cu 240 de milioane de dolari în 2016. Cifrele nu au fost ajustate din punct de vedere al inflaţiei.

Filmul „Demon Slayer” spune povestea unui băiat care devine vânător de demoni după ce familia lui a fost omorâtă, iar demonii i-au răpit sora.

Cartea, lansată în 2016, a mai stat la baza unui serial anime, difuzat anul trecut în Japonia. El a fost distribuit pe platformele Netflix, Amazon şi Hulu.

„Demon Slayer” va fi lansat în America de Nord la începutul lui 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.