Angela Gheorghiu a ratat intrarea în actul III din ”Tosca” de Puccini, pe scena Operei de Stat din Viena, în timpul reprezentaţiei de sâmbătă seara, soprana lăsându-l pe partenerul ei, Jonas Kaufmann, să o aştepte minute bune, relatează New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Gheorghiu, care a interpretat rolul titular în ”Tosca” de Giacomo Puccini, a ratat intrarea în actul III al operei. Acest fapt l-a făcut pe tenorul Jonas Kaufmann, partenerul de scenă, unul dintre marile nume ale scenei mondiale, să se simtă stânjenit în timp ce aştepta. 

El a început să cânte “Non abbiamo il soprano/ Nu avem soprană” şi a rugat publicul, în limba germană, să îi ierte. Partitura a fost reluată când Angela Gheorghiu a intrat în scenă. Momentul de aşteptare i-a adus lui Jonas Kaufmann ropote de aplauze. 

André Comploi, purtător de cuvânt al Operei de Stat din Viena a comentat într-un mesaj transmis presei că Angela Gheorghiu a crezut că Jonas Kaufmann încă îşi interpretează aria şi s-a întors în cabină. Confuzia, spune ea, a apărut din faptul că nu a existat pauză de aplauze după bis, aşa cum a existat în precedenta reprezentaţie, şi asta a făcut-o pe Angela Gheorghiu să vină mai târziu în scenă. 

Angela Gheorghiu nu a oferit un răspuns referitor la incident. 

Soprana a fost acuzată în trecut de comportament de ”primadonă”, scrie New York Times. Cotidianul american aminteşte momentul în care soprana a purtat o perucă blondă în timp ce cânta aria Micaelei în producţia lui Franco Zeffirelli ”Carmen de Georges Bizet, care s-a jucat în Japonia, în timpul unui turneu al Operei Metropolitan. Asta l-a determinat pe Joseph Volpe, care pe atunci era managerul companiei, să îi spună că ”peruca poate merge, cu sau fără tine”. În următoarea reprezentaţie peruca a intrat în scenă fără soprană, dar în următoarele spectacole, Angela Gheorghiu şi peruca ei au apărut împreună.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.