Anchetatorii în cazul decesului pe platourile de filmare ale lungmetrajului western „Rust” au obţinut mandat de cercetare a telefonului actorului şi producătorului Alec Baldwin, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul şerifului din Santa Fe a obţinut joi un mandat pentru a-i cerceta telefonul, în timp ce ancheta privind moartea prin împuşcare a directului de imagine Halyna Hutchins, pe platourile de filmare, continuă.

Într-o depoziţie ataşată mandatului, detectivul Alexandria Hancock a spus că anchetatorii caută dovezi ce pot ajuta la completarea anchetei. Hancock a susţinut că i-a cerut lui Baldwin şi avocatului lui să predea voluntar telefonul şi că ei i-au spus că obţină un mandat.

Investigatorii pun laolaltă evenimentele care au dus la decesul lui Hutchins, pe 21 octombrie. 

În declaraţie, Hancock a mai spus că a condus o scurtă cercetare în telefonul lui Hutchins şi că a găsit conversaţii legat de producţie datând din 14 iulie.

Declaraţia cuprinde detalii din primul interviu dat de Baldwin detectivilor, care nu au fost dezvăluite până acum.

Baldwin a afirmat că a schimbat e-mail-uri cu Hannah Gutierrez Reed, armurierul producţiei, despre ce armă va fi folosită. Ea i-a arătat mai multe variante şi el a ales Colt 45 pentru a-l folosi în film.

„El a spus că a cerut un pistol mai mare, iar ea i-a arătat şi diferite stiluri de cuţite pentru producţie. Lui Alec i-a fost arătat un Colt cu un mâner maro, şi unul cu mâner culoarea cireşului şi, în final, l-a ales pe cel cu mânerul maro”, se arată în depoziţie.

Într-un interviu acordat ABC în urmă cu două săptămâni, Baldwin a declarat că i-a fost spus că „este foarte improbabil să fie acuzat de ceva penal”. În ziua următoare, procurorul local, Mary Carmack - Altwies, a emis o declaraţie în care anunţa că nu au fost formulate acuzaţii pe vreun nume.

The Wall Street Journal a scris pe 10 decembrie că Gutierrez Reed şi Dave Halls, asistenul principal de regie, şi-au predat voluntar telefoanele. Avocatul lui Baldwin a declarat publicaţiei că el era dispus să predea telefonul, dar avea nevoie să îşi protejeze intimitatea în chestiuni care nu au legătură cu cazul.

Potrivit mandatului, sunt căutate informaţii legat de producţia „Rust” şi orice membru al echipei. Astfel de informaţii ar putea fi găsite în mesaje text, fotografii, înregistrări video, istoricul apelurilor, contacte şi date GPS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.