Amanda Berry, directorul executiv al Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA), a anunţat că în toamna anului 2023 va renunţa la funcţie, după 25 de ani de când conduce organizaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat emis marţi, ea a precizat că şi Kevin Price, directorul de operaţiuni al BAFTA, va părăsi Academia după 20 de ani de când lucrează alături de Berry.

„În 2023, voi fi fost în BAFTA de 25 de ani. Când m-am alăturat BAFTA am crezut sincer că voi sta trei sau patru ani, însă pasiunea, visurile şi ambiţia pentru organizaţie au crescut continuu. Pe măsură ce ne apropiem de a 75-a aniversare a BAFTA, anul viitor, am cugetat la ceea ce eu, Kevin şi o echipă cu adevărat strălucită am reuşit la BAFTA şi pare momentul potrivit să plănuim predarea ştafetei”.

Berry a subliniat că este „incredibil de mândră” de munca echipei sale şi capacitatea acesteia de a inspira publicul global prin ceremoniile de decernare a premiilor, evenimente şi conţinut.

„Redeschiderea oficială a sediului nostru reamenajat în Piccadilly 195 anul viitor este un moment de referinţă şi unul dintre cele mai importante din istoria BAFTA. Acest nou centru creativ şi de excelenţă va permite o continuare a programului nostru de învăţare şi pentru talente, crucial pentru misiunea caritabilă a BAFTA”, a adăugat ea.

Amanda Berry a mai transmis că, în lunile următoare, va superviza procesul de recrutare pentru înlocuirea lui Price.

Preşedintele BAFTA, Krishnendu Majumdar, a spus că sub conducerea ei a fost consolidată ceremonia anuală de decernare a premiilor Academiei drept una dintre cele mai importante şi credibile din industrie.

„Când va pleca în 2023, va lăsa o organizaţie foarte diferită de cea căreia i s-a alăturat în 1998, iar când va veni acel moment voi fi primul care îi va dori să aibă succes în continuare”, a completat el.

Despre Price, el a spus că a fost esenţial în supervizarea strategiilor şi a conducerii organizaţiei, precum şi a refacerii sediului, proiect în valoare de 34 de milioane de lire sterline care a durat 12 ani.

Price a adăugat: „După 20 de ani de muncă alături de Amanda, cred că este momentul pentru mine să urmăresc alte interese în sectorul artistic şi cultural. Sunt incredibil de mândru să las BAFTA într-o poziţie fermă, cu mare potenţial de creştere viitoare, şi să permit unui succesor să ajute la conducerea acestei instituţii britanice într-o nouă eră”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.