Algeria a retras filmul „Barbie” din cinematografele sale pe motiv că „aduce atingere moralităţii”, după ce a fost difuzat timp de mai bine de două săptămâni, au anunţat mai multe instituţii media din ţara magrebină, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului de ştiri online 24H Algérie, care citează „surse bine informate”, filmul a fost retras din toate cinematografele din ţară pentru că „ofensează morala”. Duminică, proprietarii de cinematografe şi-au schimbat programul şi au anulat filmul Gretei Gerwig, fără a oferi niciun motiv.

Distribuitorul a anunţat, de asemenea, că filmul, lansat în Algeria la 19 iulie, a fost deprogramat, fără a da detalii.

„Algeria a fost în cele din urmă cucerită de controversa Barbie din cauza scenelor destinate unui public adult” şi a aluziilor la homosexualitate, a explicat site-ul de ştiri TSA, care a precizat, de asemenea, că filmul a fost „retras discret din cinematografe”.

La aproape 48 de ore după ce filmul a fost deprogramat, Ministerul algerian al Culturii, care de obicei anunţă interdicţiile de filme şi le motivează, tace în continuare. Joi, Kuweitul a interzis filmul pentru „ofensă adusă moralei publice”.

Cu o zi înainte, Ministerul libanez al Culturii a anunţat că a cerut interzicerea filmului pe motiv că „promovează homosexualitatea”, pe fondul creşterii retoricii anti-LGBT+ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali şi altele) într-una dintre cele mai liberale ţări din Orientul Mijlociu.

„Barbie” nu a fost încă difuzat în Qatar, deşi nu a fost făcut niciun anunţ oficial. La aproape o lună de la lansare, filmul Gretei Gerwig se află în continuare pe primul loc în box office-ul nord-american şi a depăşit pragul de un miliard de dolari în box office-ul mondial.

Deja un fenomen cultural, Barbie” a fost subiectul unei campanii de marketing intense: îmbrăcăminte, accesorii şi patine cu rotile roz. Lansarea „Barbie” a declanşat, de asemenea, o explozie a vânzărilor de păpuşi de către grupul american Mattel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.