Cel mai recent album al Teodorei Brody, "Rhapsody", lansat luna trecută la Signum Classics, se găseşte acum în format CD şi în România, în reţeaua naţională a librăriilor Cărtureşti. Albumul prezintă în premieră aranjamente vocale originale ale unor lucrări orchestrale de mare valoare din muzica clasică universală, în orchestraţia lui Lee Reynolds. Brody interpretează alături de London Symphony Orchestra, dirijată de Robert Ziegler.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În albumul "Rhapsody", Teodora Brody îşi uneşte forţele cu una dintre marile orchestre ale lumii, London Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorală a lui Robert Ziegler, pentru un nou capitol extraordinar din călătoria ei în repertoriul clasic, reinterpretând în versiuni vocale originale lucrări binecunoscute de Beethoven, Bartók, Enescu şi Pachelbel. Albumul se încheie cu o doină, interpretată de solistă a capella.

Albumul "Rhapsody", în format CD, este disponibil acum şi în România, în reţeaua librăriilor Cărtureşti din toată ţara şi online, la Cărtureşti.ro.

O vocalistă fără egal, Teodora Brody sfidează genurile şi încântă audienţe din întreaga lume cu arta sa, ce cuprinde jazz, muzică clasică, muzică etno şi nu doar atât. Cu puterea sa primordială de expresie şi un registru vocal remarcabil de patru octave, instrumentul uluitor al Teodorei - vocea - este o forţă a naturii de neuitat.

Prin arta acestor muzicieni de elită, notele pieselor clasice legendare şi familiare se topesc şi se transformă, curgând între genuri şi dezvăluind noi conexiuni surprinzătoare. La începutul albumului, arpegiile binecunoscute ale Sonatei Lunii de Beethoven se transformă într-un tip foarte diferit de nocturnă; armoniile de blues şi emoţionalul scat evocă atmosfera unui bar de jazz plin de fum, în orele târzii ale nopţii. Mai încolo, fibrele populare ale Canonului lui Pachelbel sunt răsucite în direcţii cu totul noi, trecând de la incantaţii şoptite la un crescendo orchestral impetuos.

În altă zonă a albumului, Teodora explorează repertoriul din România natală, cu interpretări vocale extraordinare ale celor două Rapsodii Române de Enescu şi ale Dansurilor româneşti de Bartók. Orchestraţiile evocatoare şi vocea pură, ancestrală, a Teodorei conferă interpretărilor o pasiune profundă, cu toată intensitatea tradiţiilor muzicale populare din România transpusă într-un cadru orchestral.

Cu ultima piesă de pe album, Teodora se întoarce mai adânc către rădăcinile ei cu o Doină încărcată de emoţie, pe care o interpretează a capella. După cum îşi aminteşte orchestratorul proiectului, Lee Reynolds, „la sfârşitul celei de-a doua zile de înregistrare, când orchestra a plecat şi studioul era liniştit, am înregistrat cu Teodora o Doină fără acompaniament, absolut uimitor de frumoasă. Eu şi producătorul eram în cabina de ascultare şi ne-am uitat amândoi unul la celălalt cu respiraţia tăiată. A fost un moment magic. Aşa ceva nu se întâmplă foarte des şi totuşi am surprins atât de multe momente de acest fel cu Teodora, pe acest album.”

„Crearea acestui album a fost o lungă călătorie pentru mine şi o muncă făcută cu mare dragoste. Legătura mea cu muzica clasică este profundă - îmi simt spiritul înălţându-se atunci când interpretez aceste piese extraordinare, cu propriile mele răspunsuri vocale la muzica ce a mişcat şi a inspirat oamenii de secole. Să văd că Rhapsody - pe care îl simt ca o celebrare a vieţii - îşi face în sfârşit drum în lume este pentru mine un vis devenit realitate”, a menţionat Teodora Brody.

„Mi-a amintit de momentul în care Jeff Beck a interpretat [la chitară, Adagietto din Simfonia Nr.5 de] Mahler – acea combinaţie minunată de ceva proaspăt şi comunicativ. Teodora insuflă acestei muzici atingerea umană pe care doar vocea o poate da, şi a scos la lumină simţire adevărată din aceste melodii pe care le cunoaştem cu toţii atât de bine", spune Jonathan Allen, producătorul albumului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.