Albumul „30” al cântăreţei engleze Adele a petrecut a doua săptămână, consecutiv, pe primul loc în topul american Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În săptămâna încheiată pe 2 decembrie, albumul a fost vândut în 288.000 de unităţi, potrivit MRC Data, cu 66% în scădere faţă de săptămâna de debut. Totuşi, „30” a înregistrat cea mai bună a doua săptămână de vânzări pentru un album din ultimii trei ani, de la „Scorpion” al lui Drake.

Piesele de pe „30” au fost accesate online, în a doua săptămână de top, de 81,33 milioane de ori.

Locul al doilea în clasament a fost ocupat de „Red (Taylor’s Version)” al lui Taylor Swift, în staţionare, după ce a fost vândut în 102.000 de unităţi în a treia săptămână de la lansare.

„Christmas” al lui Michael Bublé a urcat şase locuri în top, până pe trei, după ce a fost vândut în 59.000 de unităţi în a 95-a săptămână de top. Piesele de pe albumul cu melodii de sărbători au fost accesate de 57,45 de milioane de ori în acest interval.

Recent, artistul canadian a lansat ediţia care marchează a zecea aniversare a albumului, cu piese bonus. „Christmas” a petrecut cinci săptămâni pe primul loc în Billboard 200, la finalul 2011 - începutul 2012, şi a revenit în clasament în fiecare an de atunci.

Olivia Rodrigo şi „Sour” au urcat patru locuri, până pe patru, după ce albumul ei de debut a fost vândut în 48.000 de unităţi, în a 28-a săptămână de la lansare.

„Certified Lover Boy” al canadianului Drake a coborât două poziţii, până pe cinci. Albumul a fost vândut, în a 13-a săptămână, în 48.000 de unităţi.

Top 10 al Billboard 200 este completat de Morgan Wallen cu „Dangerous: The Double Album”, Summer Walker cu „Still Over It”, Silk Sonic cu „An Evening With Silk Sonic” , The Weeknd cu „The Highlights” şi de Vince Guaraldi Trio cu „A Charlie Brown Christmas”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.