Albumele lui Johnny Hallyday au fost cele mai căutate în perioada Crăciunului 2017, vânzările ajungând la 700.000 de exemplare la trei săptămâni de la moartea artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzătorii spun că după moartea lui Johnny Hallyday, pe 6 decembrie, discurile, CD-urile şi vinilurile cu semnătura cântăreţului au fost printre cele mai bine vândute. Albumul-omagiu al tinerei generaţii "On a tous quelque chose de Johnny" a fost cel mai cumpărat, potrivit site-ului culturebox.francetvinfo.fr. 

Albumul neterminat al artistului cu numărul 51 este cel mai aşteptat în 2018 şi ar putea fi lansat înainte de vara anului viitor. 

Altă lansare mult aşteptată este CD-ul (şi poate un DVD) al turneului "Vieilles Canailles" cu Eddy Mitchell şi Jacques Dutronc. Casa de discuri Universal pregăteşte şi un al doilea opus al albumului "On a tous quelque chose de Johnny".

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.
La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant”.

A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday a fost vândute în peste 110 milioane de albume.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.