Alan Vega, pionier al muzicii punk şi lider al trupei Suicide, a murit sâmbătă, la vârsta de 78 de ani, vestea fiind confirmată de actorul şi interpretul Henry Rollins, a anunţat consequencesofsound.net.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Alan nu a fost numai un creator, a scris muzică şi a pictat până la final, a fost unic", a spus Henry Rollins. "Alături de Martin Rev, în anii 1970, au format împreună trupa avangardistă cunoscută sub numele de Suicide. Aproape imediat, muzica lor incredibilă şi de necatalogat a militat împotriva oricărei structuri. Primul lor album, numit «Suicide», este unul dintre cele mai ambiţioase şi remarcabile creaţii ale muzicii americane", a adăugat Henry Rollins. 

Alan Vega, al cărui nume real a fost Boruch Alan Bermowitz, a lansat cinci albume în calitate de membru al trupei Suicide. Muzica lui a fost considerată o influenţă majoră pentru Trent Reznor, Bruce Springsteen, LCD Soundsystem şi Neon Indian.

Trupa Suicide a fost un duo american, activ din 1970, format din vocalistul Alan Vega şi instrumentistul Martin Rev. Grupul s-a folosit în muzica lor de sintetizatoare şi instrumente primitive de care imitau sunetul tobelor, iar show-urile live ale trupei se încheiau de fiecare dată violent.

Suicide a fost una dintre primele trupe din lume care au folosit expresia ”muzică punk”, utilizând-o într-o reclamă pentru unul dintre concertele sale, în 1970.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.