Muzicianul Alan Merrill, solist al trupei britanice The Arrows şi compozitor al piesei ”I Love Rock ‘N’ Roll”, a murit la vârsta de 69 de ani din cauza unor complicaţii cauzate de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiica lui, Laura Merrill, a făcut anunţul pe Facebook, potrivit NME. Ea a spus că a fost înştiinţată de decesul muzicianului, duminică, la câteva minute după ce părăsise spitalul în care se afla internat.

”Am avut 2 minute la dispoziţie să îmi iau rămas bun. Părea împăcat şi, când am plecat de acolo, se mai întrevedea o speranţă”, a spus ea. ”Până ce am trecut de uşile apartamentului meu, am primit vestea că s-a dus. Cum e posibil asta? Am fost la un concert al lui acum câteva săptămâni. Tocmai ce am făcut fotografia pentru noul lui album. I-am scris mai devreme. A minimalizat răceala pe care credea că o are”.

Grupul londonez The Arrows a înregistrat un album, ”First Hit”, apărut în 1976. Este cunoscut pentru piesa ”I Love Rock ‘N’ Roll”, pe care Merrill a scris-o împreună cu chitaristul Jake Hooker. Deşi trupa a fost prima care a înregistrat melodia, ea este celebră în varianta Joan Jett and The Blackhearts, apărută în anii 1980.

Jett a scris pe Facebook: ”Încă îmi amintesc că vedeam The Arrows la televizor în Londra şi că m-a impresionat piesa care striga hit. Cu multă recunoştinţă şi tristeţe, îi doresc drum bun spre cealaltă parte”.

Merrill şi trupa lui din prezent, Alan Merrill Extravaganza, au susţinut concerte până recent. Cel mai recent album solo al lui, ”Radio Zero”, a apărut în 2019.

Alan Merrill este unul dintre artiştii care au murit din cauza complicaţiilor cauzate de coronavirus, printre care compozitorul şi interpretul country Joe Diffie, saxofonistul jazz Manu Dibango şi DJ-ul Black N Mild.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.