Alan Longmuir, basist şi cofondator al grupului britanic Bay City Rollers, cunoscut pentru piese ca „Bye Bye Baby” şi „Shang-a-Lang”, a murit la vârsta de 70 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Longmuir a pus bazele grupului, iniţial intitulat Saxons, în Edinburgh, în 1966, împreună cu fratele său mai tânăr Derek. Trupa a devenit cunoscută în 1974 sub numele Bay City Rollers, în formula Les McKeown (voce), Eric Faulkner şi Stuart Wood (chitară) şi Alan (bas) şi Derek Longmuir (tobe).

În culmea succesului, membrii Bay City Rollers au avut o emisiune TV, dar şi un fan club numit „Tartan Horde”. Cele mai cunoscute piese ale trupei au fost „Bye Bye Baby”, „Shang-a-Lang” şi „Saturday Night”.

Grupul Bay City Rollers a vândut cele 13 albume de studio în peste 120 de milioane de copii, însă Longmuir a părăsit formaţia în plină glorie, în 1976, din cauza presiunii. Grupul a suferit apoi mai multe schimbări, iar în 1978 s-a destrămat. Membrii trupei s-au reîntâlnit cu mai multe ocazii, cel mai recent, în 2015, când Longmuir, McKeown şi Wood au cântat împreună.

Alan Longmuir a murit după trei săptămâni de la întoarcerea din Mexic, unde se afla în vacanţă cu soţia şi s-a îmbolnăvit, informează BBC. McKeown îl vizitase recent la spital. „Alan a fost un adevărat gentleman şi un muzician strălucit, un om minunat”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.