Ucraina a decis să-i acorde Ordinul de Merit actorului francez Alain Delon pentru a-i mulţumi pentru sprijinul acordat ţării sale, atacată de Rusia, a anunţat joi ambasadorul ucrainean în Franţa, Vadim Omelchenko, la TV5 Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă din prima zi a războiului, Delon a vorbit mult în sprijinul Ucrainei. Pentru noi, este un simbol, este important", a explicat ambasada, subliniind că actorul a participat la un schimb de replici cu preşedintele Volodimir Zelenski în 2022 şi că a citit, de asemenea, texte ale poetului ucrainean Taras Şevcenko în timpul unei emisiuni de televiziune.

În platoul de filmare al TV5 Monde, Vadim Omelchenko i s-a adresat direct actorului: "Domnule Delon, dragă Alain, ştiu că vă aflaţi într-o situaţie care nu este foarte simplă şi aş vrea să vă spun că nu sunteţi singur. Aveţi mulţi admiratori şi oameni care vă iubesc. Eu şi oamenii mei suntem mereu alături de dumneavoastră", a spus el.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Alain Delon, simbol al cinematografiei franceze în vârstă de 88 de ani, este grav bolnav şi se află în centrul unui război fratricid între cei trei copii ai săi, fiecare dintre ei susţinând că vrea să-l protejeze. El a fost plasat sub tutelă consolidată de către justiţie. Încă de la începutul invaziei masive a Ucrainei de către trupele Moscovei, în februarie 2022, el şi-a exprimat sprijinul pentru Kiev.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.