„Let’s Rock”, al nouălea album al trupei The Black Keys, va fi lansat pe 28 iunie, la o distanţă de cinci ani de cel mai recent material de studio al duo-ului Dan Auerbach - Patrick Carney.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul single extras de pe acest album care cuprinde 12 titluri este „Eagle Birds”.

Solistul şi chitaristul Dan Auerbach a spus referitor la album: „Când suntem împreună, suntem The Black Keys, acolo este adevărata magie şi a fost mereu de când aveam 16 ani”.

Scris şi produs de Auerbach şi toboşarul Patrick Carney, albumul a fost înregistrat în Nashville. „Este ca un omagiu adus chitarei electrice”, a spus Carney, citat de NME.

The Black Keys este o trupă rock, înfiinţată în Akron (Ohio), în 2001. Bazele formaţiei, al cărei stil muzical include influenţe blues, au fost puse de solistul şi chitaristul Dan Auerbach şi toboşarul Patrick Carney. Grupul şi-a lansat albumul de debut, „The Big Come Up”, în 2002 prin casa de discuri independentă Alive Records, specializată în trupe underground. În 2003, cei doi au semnat cu Fat Possum Records din Mississippi şi au devenit cunoscuţi graţie albumului „Thickfreakness”.

Pe parcursul următorului deceniu, The Black Keys şi-a construit o bază solidă de fani, cântând intensiv în cluburi, lansând frecvent single-uri şi apărând adeseori în festivaluri muzicale. Al treilea album al trupei, „Rubber Factory” (2004), a fost apreciat de critici şi i-a ajutat pe cei doi membri fondatori să semneze un contract cu o casă majoră - Nonsuch Records -, în 2006, cu care au lansat discul „Magic Potion”. După ce şi-au produs şi înregistrat singuri primele patru albume de studio, duo-ul american a finalizat „Attack & Release” (2008), primul lor material realizat într-un studio profesionist şi l-au angajat pe Danger Mouse, un colaborator frecvent al formaţiei.

Succesul comercial a venit în 2010, odată cu albumul „Brothers”, ce a inclus single-ul „Tighten Up”, care a câştigat trei premii Grammy. Următorul album al grupului, „El Camino”, lansat în 2011, a entuziasmat publicul şi criticii de specialitate, ajungând pe locul al doilea în topul Billboard 200. Acel album a inclus piesa „Lonely Boy”, recompensată cu trei premii Grammy. În 2014, The Black Keys a lansat „Turn Blue” - primul disc al formaţiei americane care a ajuns pe primul loc în topurile din Statele Unite, Canada şi Australia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.