Acuzaţiile de abuz aduse recent lui Marilyn Manson, care fac referire la incidente ce ar fi avut loc între 2009 şi 2011, pe când el locuia în West Hollywood, vor fi investigate de şeriful districtului Los Angeles, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul acestei luni, actriţa, cântăreaţa şi activista Evan Rachel Wood a dezvăluit că Marilyn Manson, pe numele real Brian Warner, a abuzat-o timp de mai mulţi ani, când ei aveau o relaţie.

„Numele celui care m-a abuzat este Brian Warner, cunoscut lumii ca Marilyn Manson. A început să mă curteze când eram adolescentă şi, în mod groaznic, m-a abuzat ani. Am fost îndoctrinată şi manipulată spre supunere. Nu îmi mai este teamă de represalii, defăimare sau şantaj. Sunt aici să vorbesc despre acest om periculos şi să apelez la multele industrii care l-au susţinut, înainte de a mai distruge alte vieţi. Sunt alături de numeroasele victime care nu vor mai rămâne tăcute”, a scris ea pe Instagram.

Relaţia dintre ei a devenit publică în 2007, când actriţa avea vârsta de 19 ani, iar cântăreţul, 38. S-au logodit în 2010, iar un an mai târziu s-au despărţit.

Manson a răspuns acuzaţiilor cu un comunicat publicat pe aceeaşi reţea de socializare: „Evident, arta şi viaţa mea au fost mult timp magneţi pentru controversă, dar aceste recente acuzaţii aduse mie sunt denaturări oribile ale realităţii. Relaţiile mele intime au fost mereu complet consimţite de parteneri cu viziuni similare. Indiferent de cum - şi de ce - alţii aleg acum să prezinte eronat trecutul, acesta este adevărul”.

La câteva ore după, casa de discuri Loma Vista Recordings a anunţat că renunţă la colaborarea cu Manson. A urmat şi agenţia de impresariat CAA.

Susan Rubio, sanatoare a statului California, i-a cerut în scris directorului FBI să ancheteze acuzaţiile aduse lui Manson. Scrisoarea a fost publicată pe Instagram de Wood.

La începutul anului 2018, actriţa Charlyne Yi, cunoscută din serialul „House”, l-a acuzat pe Marilyn Manson că a hărţuit-o când a vizitat platourile de filmare ale producţiei în calitate de fan. Asta după ce în toamna anului 2017, Manson a anunţat că încetează colaborarea cu basistul Twiggy Ramirez, după ce acesta din urmă a fost acuzat de viol de Jessicka Addams, fosta solistă a trupei Jack Off Jill cu care a avut o relaţie.

În februarie 2018, Wood a povestit în Congresul Statelor Unite ale Americii despre experienţa pe care a trăit-o ca victimă a abuzului sexual.
În 2019, ea a creat Phoenix Act, un proiect de lege prin care este cerută extinderea termenului de prescripţie a violenţei domestice de la trei ani la cinci ani. Guvernatorul statului California, Gavin Newson, a semnat legea în octombrie 2019, iar ea a intrat în vigoare în ianuarie 2020.

Marilyn Manson este un grup rock înfiinţat în 1989 în Fort Lauderdale, oraş din statul american Florida. Liderul trupei, Brian Hugh Warner, a creat titulatura juxtapunând numele purtate de două legende complet opuse din cultura pop americană - actriţa Marilyn Monroe şi Charles Manson, liderul unui cult religios responsabil cu asasinarea actriţei Sharon Tate şi a altor persoane, la sfârşitul anilor 1960.

Marilyn Manson este un artist controversat, devenit celebru prin ţinute vestimentare şi atitudini şocante în concertele sale, iar versurile pieselor sale, care vorbesc adeseori despre sex, droguri şi violenţă, sunt încărcate de o tematică filosofică profundă şi numeroase simboluri mistice. Muzica şi atitudinea lui i-au adus numeroase probleme cu autorităţile, dar şi cu mişcările religioase şi politice, care l-au acuzat că îi îndeamnă pe tineri la violenţă şi perversitate. Albumele trupei au fost vândute în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.