Starul britanic pop Ed Sheeran a obţinut, marţi, daune de un milion de euro pentru a acoperi taxele legale în bătălia juridică câştigată în faţa compozitorilor care l-au acuzat de plagiat, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul lui aprilie, cântăreţul în vârstă de 31 de ani a avut câştig de cauză în faţa Înaltei Curţi de la Londra, după un proces pe care l-a considerat emblematic al practicilor abuzive care subminează industria muzicală. 

Pentru justiţie, el nu a copiat, nici „în mod deliberat”, nici „subconştient”, o parte din melodia „Oh Why” (2015) de Sami Chokri şi Ross O'Donoghue pentru melodia sa de succes „Shape of You”, unul dintre titlurile cele mai vândute din lume. 

Într-o hotărâre suplimentară de marţi, judecătorul Antony Zacaroli a decis că reclamanţii ar trebui să plătească cheltuieli de judecată de 916.200 de lire sterline.

În timpul procesului, care a durat zece zile în martie, au fost difuzate cele două cântece - precum şi, din greşeală, un extras din una dintre melodiile sale inedite.

Ed Sheeran a negat că ar fi „împrumutat” idei de la cei doi compozitori, în timp ce avocatul reclamanţilor, deşi i-a recunoscut „geniul”, l-a acuzat că este „o coţofană”, referindu-se la pasărea care uneori este acuzată a fi hoaţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.