Actriţele Viola Davis şi Lupita Nyong'o, premiate cu Oscar, vor fi mamă şi fiică în filmul „The Woman King”, inspirat din evenimente care au avut loc în vechiul regat african Dahomey, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu acţiunea plasată în Dahomey, care a fost unul dintre cele mai putrernice regate din Africa în secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, filmul „The Woman King” prezintă povestea personajului Nanisca (Viola Davis), generalul unităţii militare formate din femei – Amazons, şi a fiicei acesteia, Nawi (Lupita Nyong'o). Cele două au luptat împreună împotriva forţelor franceze şi a triburilor vecine.

Filmul are la bază ideea Mariei Bello, care va produce filmul prin intermediul companiei ei, Jack Blue Productions. Filmul va mai fi produs de Cathy Schulman prin intermediul Welle Entertainment, alături de Viola Davis şi de soţul ei, Julius Tennon, prin intermediul companiei lor, JuVee Productions.

Preşedintele TriStar, Hannah Minghella, şi Nicole Brown vor supraveghea proiectul pentru studio.

„«The Woman King» este povestea adevărată şi puternică a unei relaţii extraordinare între o mamă şi fiica ei. Şi nu există nimeni mai potrivit decât Viola Davis şi Lupita Nyong’o pentru a le interpreta”, a spus Hannah Minghella.

Înainte de a deveni un star de cinema, Viola Davis, născută pe 11 august 1965, era deja o reputată actriţă de teatru. Şi-a făcut debutul pe Broadway în 1996 şi a câştigat primul ei premiu Tony în 2001 cu rolul din spectacolul ”King Hedley II”. Anul trecut a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea sa din drama „Garduri/ Fences” (2016).

Viola Davis apare în prezent în cel de-al patrulea sezon al serialului televiziunii ABC „How to Get Away With Murder” şi va urma să apară în thrillerul „Widows” al lui Steve McQueen.

Actriţa Lupita Amondi Nyong'o, născută pe 1 martie 1983, în Mexic, într-o familie de origine kenyană, a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru performanţa ei din filmul „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” (2013).

Lupita Nyong’o poate fi văzută în cinematografe în prezent în filmul „Black Panther”. Ea va juca în comedia cu zombie „Little Monsters”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.