Actriţele Rosanna Arquette şi Catherine Keener i s-au alăturat vineri lui Jane Fonda în cadrul protestelor săptămânale faţă de schimbările climatice şi au fost arestate în interiorul clădirii de birouri a Senatului, la Washington, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fire Drill Fridays este campania lui Jane Fonda care atrage atenţia asupra efectelor negative ale schimbărilor climatice.

Fonda a petrecut noaptea în închisoare, potrivit unui anunţ al Fire Drill Fridays, şi va apărea în faţa Curţii Superioare de la Washington sâmbătă dimineaţă. Niciunul dintre ceilalţi protestatari reţinuţi vineri nu a rămas în închisoare peste noapte. 

Fire Drill Fridays a publicat un videoclip pe Twitter în care protestatrii cântau "This Land is Your Land" în timp ce îşi aşteptau rândul pentru a fi arestaţi de Poliţie. 

Catherine Keener a fost de asemenea arestată cu mâinile legate. Actriţa Rosanna Arquette a fost şi ea reţinută, cu pumnul în aer înainte de a-i fi legate mâinile. 

Săptămâna aceasta, a patra în care actriţa Jane Fonda a fost arestată, motivul protestului a fost cum pot femeile să ia atitudine faţă de schimbările de mediu şi să apere Mama Natură.  

Hannah Jewell de la The Washington Post a distribuit un videoclip cu unii dintre membrii Senatului care apar scandând alături de protestatari.  

Actriţa Jane Fonda a început să protesteze acum patru săptămâni pentru a-i determina pe politicieni să ia atitudine faţă de schimbările climatice şi a declarat că se va lăsa arestată în fiecare vineri până la sfârşitul anului pentru a-şi susţine cauza. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.