Actriţa Sigourney Weaver va fi recompensată cu Premiul Donostia, cea mai importantă distincţie onorifică a Festivalului de Film de la San Sebastián, care va avea loc în perioada 14 - 24 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul că actriţa americană va primit premiul la cea de-a 64-a ediţie a festivalului a fost făcut, marţi, de organizatorii festivalului, potrivit elmundos.es.

Sigourney Weaver este protagonista celui mai recent film al lui J.A. Bayona, ”A Monster Calls”, care va fi prezentat în secţiunea oficială a festivalului, dar în afara competiţiei.

Această producţie, din distribuţia căreia fac parte Felicity Jones, Lewis MacDougall şi Liam Neeson, va fi proiectată pe 21 septembrie, la Auditorio Kursaal, unde Sigourney Weaver va primi şi trofeul.

Prin Premiul Donostia va fi recompensată întreaga activitate a actriţei americane, al cărei nume este legat de producţii ale unor cineaşti precum Ridley Scott, Peter Weir, James Cameron, Mike Nichols, Roman Polanski, Ang Lee şi David Fincher.

Aceasta va fi a treia vizită a actriţei Sigourney Weaver la festival, după ce în 1979 a fost alături de filmul ”Alien” şi în 1999, de ”A Map of The World”.

În plus, Sigourney Weaver este cea mai în vârstă actriţă care primeşte acest trofeu, ce se acordă de 30 de ani.

Producţia spaniolă ”A Monster Calls”, distribuită de Universal Pictures International Spain, este bazată pe romanul omonim al lui Patrick Ness, care a fost desemnat, anul acesta, cea mai bună carte pentru tineri în Marea Britanie. Patrick Ness semnează şi scenariul acestui film. El spune povestea lui Conor, un băiat în vârstă de 12 ani, care încearcă să facă faţă bolii mamei lui cu ajutorul unui monstru care îl vizitează noaptea. Acesta este al treilea lungmetraj semnat de regizorul J. A. Bayona, în vârstă de 41 de ani, originar din Barcelona, care pregăteşte, pentru 2018, o continuare a celebrului ”Jurassic World”.

Actriţa americană Sigourney Weaver, născută pe 8 octombrie 1949, a primit, între altele, trei nominalizări la Oscar, două Globuri de Aur şi un trofeu BAFTA. Anul acesta, ea a fost recompensată cu unul dintre cele mai importante trofee - Legenda Anului (Icon of the Year) -, la gala Glamour Awards 2016, ce a avut loc la începutul lunii iunie, la Berkeley Square Gardens din Londra. Este cunoscută pentru rolurile din filmele francizei ”Alien”, lansată în 1979, ”Working Girl” (1988) şi ”Avatar” (2009). Actriţa va juca într-un nou proiect cinematografic din seria ”Alien”, dar şi în trei continuări ale producţiei de succes ”Avatar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.