Actriţa Selma Blair, cunoscută din filme precum „Cruel Intentions”, „Hellboy” şi „Legally Blonde”, a dezvăluit că boala de care suferă, scleroză multiplă, e în remisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blair, în vârstă de 49 de ani, a fost diagnosticată cu boala autoimună în 2018.

Scleroza multiplă i-a afectat capacitatea de a vorbi şi de a-şi folosi complet piciorul stâng, însă luni ea le-a declarat reporterilor că starea i s-a îmbunătăţit în urma unui transplant de celule stem şi a chimioterapiei.

„Pronosticul este minunat. Sunt în remisie. Celulele stem m-au adus în remisie”, a spus ea, citează BBC. „A durat aproape un an după celulele stem ca inflamaţia şi leziunile să scadă cu adevărat”.

Tratamentul cu celule stem nu vindecă scleroza multiplă, dar poate ajuta la stabilizarea bolii şi îmbunătăţirea stării, potrivit cercetătorilor.

Actriţa a făcut declaraţiile în campania de promovare a documentarului „Introducing Selma Blair”, despre viaţa ei de după diagnostic.

Scleroza multiplă este depistată în general la adulţii tineri. Săptămâna trecută, actriţa Christina Applegate a dezvăluit că a fost diagnosticată cu aceeaşi boală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.