Jane Fonda şi activista Gloria Steinem au vorbit despre scandalul "Weinstein" în emisiunea la MSNBC "All in With Chris Hayes", actriţa evidenţiind faptul că acuzatorii producătorului primesc aşa de multă atenţie pentru că sunt "celebri şi albi", cu excepţia Lupitei Nyong’o, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este păcat pentru că atât de multe femei care au fost hărţuite de Harvey Weinstein sunt celebre şi albe şi toată lumea le cunoaşte. Asta se întâmplă de mult persoanelor de culoare şi altor femei de culoare şi nu se rezolvă chiar la fel", a spus Fonda. 

Fonda şi Steinem au fost prezente în show-ul lui Hayes ca reprezentante a Media Center of The Women, o organizaţie non-profit înfiinţată de cele două împreună cu poetul Robin Morgan în 2005. 

Harvey Weinstein a fost acuzat de 60 de femei de mai multe forme de hărţuire sexuală, inclusiv viol şi agresiune. 

Scandalul s-a propagat în industria de divertisment şi în societate prin faptul că femeile continuă să-şi spună poveştile legate de hărţuire din partea bărbaţilor puternici din industrie, mulţi dintre directori de companii pierzându-şi posturile ca rezultat al acestor acuzaţii. 

Activista Gloria Steinem crede că există o putere a numărului. 

"Dacă furi bani probabil că eşti arestat şi condamnat, pentru că toată lumea crede că furtul este ceva greşit. Dar dacă faci ceva care este foarte sexist sau rasist, e nevoie de mai multe curţi de justiţiei pentru a fi recunoscute faptele". 

Scandalul "Weinstein" a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. În plus, Sindicatul Producătorilor are în vedere eliminarea lui.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început investigaţii privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein. În plus, poliţia din Los Angeles a început anchetarea lui Weinstein pentru o agresiune sexuală pe care a comis-o în 2013. În acest caz este implicat un model italian în vârstă de 38 de ani.

Procurorul general de New York a deschis o ancheta privind Weinstein Co., în căutarea de informaţii legate de hărţuirea sexuală şi posibila încălcare a drepturilor civile de către compania cofondată de Harvey Weinstein.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

Consiliul de conducere al The Television Academy, instituţia care acordă premiile Primetime Emmy, a anunţat că în luna noiembrie va fi supusă votului excluderea producătorului Harvey Weinstein dintre membrii săi.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul "Shakespeare in Love".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.