Actriţa elenă Irene Papas, celebră pentru apariţiile în filme de renume mondial precum "Tunurile din Navarone" şi "Zorba Grecul" a murit la vârsta de 96 de ani, a anunţat miercuri ministerul Culturii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Irene Papas "personifica frumuseţea grecească pe ecran şi pe scenă", a spus într-un comunicat ministrul Culturii Lina Mendoni. 

Potrivit agenţiei de presă ANA, Irene Papas a murit miercuri. 

Cauza decesului nu a fost anunţată. Sănătatea actriţei era fragilă de mai mult timp. 

Una dintre cele mai cunoscute actriţe elene în străinătate alături de Mélina Mercouri, a jucat în 60 de filme de-a lungul unei cariere care s-a întins pe şase decenii.

Ea a împărţit afişul cu actori precum Richard Burton, Kirk Douglas, James Cagney şi Jon Voigt.

Irene Papas a primit numeroase premii, în special cel pentru "cea mai bună actriţă" în 1961 la Festivalul de Film de la Berlin şi un Leu de Aur la Veneţia în 2009 pentur întreaga carieră. 

Ea era populară în Italia, unde a apărut regulat în filme şi seriale de televiziune, inclusiv pentru ultimul ei rol în 2004. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.