Actriţa franceză Anouk Grinberg afirmă într-un interviu pentru Elle, care va fi publicat joi, că "toţi cei care au lucrat cu Depardieu ştiu că acesta agresează femeile", scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa în vârstă de 60 de ani, care a denunţat "tăcerea asurzitoare" a industriei cinematografice, a declarat că "toţi cei care au lucrat cu Depardieu ştiu că acesta agresează femeile", afirmând, de asemenea, că l-a văzut pe actor "făcând asta" în anii 1990.

Fostă parteneră a regizorului Bertrand Blier, un apropiat al lui Gérard Depardieu, Anouk Grinberg intenţionează astfel să o susţină pe actriţa Charlotte Arnould, pe care o cunoaşte bine şi care a denunţat două violuri la domiciliul din Paris al starului la sfârşitul lui aoűt 2018. Depardieu a fost inculpat în 2020 pentru "viol" şi "agresiune sexuală" în această anchetă.              

El este de asemenea implicat de mărturiile a 13 femei care îl acuză de violenţe sexuale, publicate în aprilie de site-ul de ştiri Mediapart. La momentul acestor dezvăluiri, Parchetul din Paris a precizat că "nu a primit încă nicio nouă plângere".              

La începutul lunii octombrie, Gérard Depardieu a ripostat prin publicarea unei scrisori deschise în care a negat acuzaţiile care i se aduc, denunţând un "linşaj" orchestrat de "tribunalul mediatic" şi asigurând că nu este "nici violator, nici prădător". "Nu am abuzat niciodată, niciodată, o femeie", a scris el.              

"Când spune (...) că nu a agresat niciodată o femeie, eu l-am văzut făcând-o în tot acest timp", răspunde Anouk Grinberg în Elle, vorbind despre anii 1990, când era partenera lui Bertrand Blier, şi despre filmările cu Depardieu la "Merci la vie", lansat în 1991.               

"L-am văzut punându-şi mâinile pe fundul femeilor, atingându-le sânii şi sexul, în timp ce glumea şi nimeni nu a spus nimic", acuză ea.

"Nu am fost scutită de agresiunile sale verbale", spune Anouk Grinberg, care explică că "el şi Blier se excitau reciproc să umilească femeile şi să râdă de asta. Echipa jura credinţă şi râdea pentru a le face pe plac regilor. În acel moment din viaţa mea, nu am avut de ales decât să râd cu haita pentru (...) a avea un mic loc", justifică ea.               

Anouk Grinberg face apel la ruperea tăcerii pentru a o ajuta pe Charlotte Arnould, actriţa care a depus plângere: "Charlotte este singură împotriva tuturor şi de aceea trebuie să avansăm ca grup, motiv pentru care ies din anonimat".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.