Actriţa britanică Glenda Jackson, premiată cu Oscar pentru rolurile din „Women in Love” şi „A Touch of Class”, va juca în drama „Elizabeth is Missing”, proiect al BBC One, adaptare a romanului omonim scris de Emma Healey.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jackson va reveni, astfel, pe ecrane, după o absenţă de 25 de ani, în care a fost politician şi a jucat pe scena Old Vic din Londra.

Scenarista Andrea Gibb a adaptat textul pentru lungmetrajul de televiziune care va fi regizat de Aisling Walsh („Maudie”), scrie Deadline.

„Elizabeth Is Missing” combină misterul cu experienţa unei femei bolnave de demenţă. Când Elizabeth, cea mai bună prietenă a ei, dispare, Maud - interpretată de Jackson - este convinsă că ceva oribil s-a întâmplat şi încearcă să rezolve misterul. Boala ei se agravează, iar trecutul şi prezentul încep să se amestece.

Producători executivi vor fi Sarah Brown şi Andrea Gibb, pentru STV Productions, şi Gaynor Holmes, pentru BBC One.

„Romanul Emmei şi scenariul Andreei fac cel mai impresionant portret al unei femei într-o situaţie catastrofică. Sunt încântată să revin în televiziune pentru a juca rolul Maud, un personaj de care este imposibil să nu fii fermecat şi mişcat”, a spus Jackson în vârstă de 83 de ani.

Filmările vor avea loc vara aceasta în Scoţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.