Curtea de Apel din California a decis miercuri că actriţa Ashley Judd va putea continua procesul intentat fostului producător Harvey Weinstein pentru hărţuire sexuală, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia formată din trei judecători a decis contrar unei Curţi inferioare, care a susţinut că Judd nu era angajata lui Weinstein în anii 1990, când au avut o întâlnire în hotelul Peninsula, unde el a invitat-o în cameră.

„Relaţia lor consta într-un dezechilibru de putere inerent, în care Weinstein putea constrânge ori putea avea avantaj în faţa lui Judd în virtutea poziţiei sale profesionale şi influenţei ca producător de top la Hollywood”, a scris judecătoarea Mary H. Murguia.

Ashley Judd l-a acţionat în judecată pe Weinstein în aprilie 2018. Ea a susţinut că fostul producător a atras-o în camera lui de hotel, i-a cerut să îl privească în timp ce îşi face duş şi a încercat să îi facă masaj. În plus, l-a dat în judecată pentru defăimare şi represalii, susţinând că după ce i-a refuzat avansurile Weinstein a trecut-o efectiv pe o listă neagră în industria filmului.

Ea a deschis procesul după ce regizorul Peter Jackson („Lord of the Rings”) a dezvăluit într-un interviu că a fost descurajat de compania Miramax, pe care o conducea Weinstein, să le distribuie pe Judd şi Mira Sorvino.

Cazul va ajunge acum din nou la o Curte inferioară de justiţie.

„Este o importantă victorie nu doar pentru Ashley Judd, ci pentru toate victimele hărţuirii sexuale în relaţii profesionale”, a spus Theodore Boutrous, reprezentantul actriţei în acest caz. 

Avocata lui Weinstein, Phyllis Kupferstein, a negat acuzaţii şi a spus că este nerăbdătoare să înceapă procesul, „unde ne aşteptăm ca adevărul să iasă la lumină”.

În martie 2020, la New York, fostul producător de film Harvey Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală.

Pe numele lui mai este deschis un proces la Los Angeles.

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.