Actriţa Adèle Haenel, care susţine că regizorul Christophe Ruggia a hărţuit-o sexual când timp de mai mulţi ani când era minoră, a depus plângere la poliţie pe numele cineastului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscută din „Portrait de la jeune fille en feu” şi „120 bpm”, Haenel a depus plângerea marţi, iar informaţia a fost confirmată de avocaţii ei pentru site-ul Mediapart, care a fost şi cel ce a publicat iniţial acuzaţiile.

Ruggia neagă învinuirea. 

În articolul apărut la începutul lunii noiembrie, Henel, în vârstă de 30 de ani, susţine că nu are de gând să depună o plângere la poliţie în acest caz, pentru că ştia că sistemul francez de justiţie este ineficient câd vine vorba despre protejarea femeii în cazuri de violenţă şi infracţiuni sexuale. 

După câteva zile de la apariţia articolului, procurorul Parisului a început o anchetă preliminară.

Marţi, Haenel a declarat că s-a răzgândit şi a decis să depună plânegere penală împotriva lui Ruggia pentru că „justiţia a făcut un pas înainte”, aşa că şi ea îşi dorea să facă unul. În plus, respingerea acuzaţiilor de către Ruggia a convins-o.

Ea a dat declaraţi poliiştilor, ca parte din ancheta procurorului.

Ruggia a fost dat afară din Sinficatul Regizorilor Francezi, în urma apariţiei acestei poveşti. 

Actriţa Adèle Haenel a dezvăluit că regizorul Christophe Ruggia a hărţuit-o sexual timp de mai mulţi ani începând de când ea avea vârsta de 12 ani. Ea a lucrat cu cineastul pentru drama „Les diables” (2002). Timp de trei ani, a povestit actriţa, Ruggia i-a făcut avansuri în mod repetat, a atins-o şi a sărutat-o cu forţa.

Adèle Haenel, de două ori premiată cu César, a debutat în „Les diables” (2002). De atunci, a jucat în peste 30 de filme.

Ruggia a semnat doar patru filme, cel mai recent - lungmetrajul „Dans la tourmente” (2011). În prezent, el dezvoltă un nou proiect cu personaje denumite Chloe şi Joseph, nume folosite şi în „Les diables”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.