Wladimir Yordanoff, actor de teatru şi cinema, a murit în Normandia la vârsta de 66 de ani, a anunţat agentul său, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yordanoff a murit "ca urmare a unei boli fulgerătoare", a precizat agenţia artistică Aartis. 

O jumătate de secol de carieră a acestui actor, fiul violonistului bulgar Luben Yordanoff, a fost dirijată de mari regizori, între care Patrice Chéreau ("Hamlet", 1988) şi Alain Françon.

Format la Conservatorul naţional de artă dramatică la clasa lui Pierre Débauche şi Antoine Vitez, a colaborat de mai multe ori cu regizorul Alain Françon. Sub direcţia sa de scenă în "Cui i-e frică de Virginia Wolf?" a câştigat în 2016 premiul Molière pentru cel mai bun actor într-un spectacol privat.

În 1994, a jucat rolul Philippe în "Un air de famille", piesa de succes a lui Agnès Jaoui şi Jean-Pierre Bacri, apoi în adaptarea cinematografică a lui Cédric Klapisch (1996), regizor cu care a lucrat şi la "L'auberge espagnole" (2002).

A interpretat în cinema mai ales roluri secundare, între care în "Trois zéros" (2002), de Fabien Onteniente, şi "J'accuse" (2019), de Roman Polanski, unde este generalul Auguste Mercier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.